Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Andrea ekspres! Otrčala osmi rezultat u svijetu ove sezone

None Foto:

Andrea Ivančević slavila je u poljskom Torunu na 60 metara s preponama sa 7,96 sekundi što je osmi rezultat u svijetu ove godine i njezin četvrti najbolji rezultat u karijeri

Hrvatska atletičarka Andrea Ivančević u poljskom Torunu pobijedila je na 60m prepone sa 7.96 sekundi, što joj je najbolje vrijeme sezone i četvrti rezultat karijere te odlična najava za Europsko prvenstvo u Beogradu početkom ožujka.

Borna Filić/PIXSELL | Autor: Borna Filić/PIXSELL Foto: Borna Filić/PIXSELL

To je i osmi rezultat u svijetu ove godine. Ivančević je iza sebe ostavila dvije Amerikanke Jasmin Stowers (7.99) i Jacqueline Coward (8.00). Andrea nakon svega kaže da još ima rezerve, da može i bolje od ovoga.

- Iako sam imala dosta nastupa posljednjih tjedana, osjećam da imam još rezerve za bolji rezultat, tek sam se sada počela "dobivati" i zapravo su one prve utrke bile nekako odrađene s većom dozom umora - rekla je Andrea i dodala:

Boris Šćitar/PIXSELL | Autor: Boris Šćitar/PIXSELL Foto: Boris Šćitar/PIXSELL

- Veseli me i što sam uspjela istrčati ovako dobar rezultat s obzirom da nisam baš najbolje spavala. Nakon Pariza sam bila jako umorna. Naime, utrka je tamo u srijedu bila  kasno navečer, a već sljedeći dan ujutro krenula sam u Torun i nakon cjelodnevnog putovanja stigla u hotel oko 23 sata. Zbog svega toga ovaj rezultat mi je još vrijedniji. Nakon svega uspjela sam se aktivirati za utrku, jer to zaista volim i uvijek uživam u tome - izjavila je naša najbolja sprinterica nakon natjecanja.

Boris Šćitar/PIXSELL | Autor: Boris Šćitar/PIXSELL Foto: Boris Šćitar/PIXSELL

Na mitingu u Linzu fantastičan je na 400 metara  bio Mateo Ružić. S vremenom 46.74 sekundi stigao je nadomak hrvatskog rekorda Luciana Sušnja iz 1973. godine (46.38), pa sada Ružića do tog velikog rezultata dijeli svega 36 stotinki sekunde.

Za našeg atletičara na kraju drugo mjesto  iza Slovenca Luke Janežića (46.35), ali i norma za  Europsko dvoransko prvenstvo. Naš drugi predstavnik u istoj utrci Mateo Parlov bio je četvrti (49.23).

Odlična je bila Ivana Lončarek također na 60m prepone. U finalu je slavila s osobnim rekordom 8.06 sekundi, dok je u polufinalu bila tek dvije stotinke sporija.  

Alen Melon pobijedio je skoku u vis s preskočenih  218cm iz drugog pokušaja dok je visina od 222 bila previsoka.  Zvonimir Ivašković na 60m bio je osmi s vremenom 6.92, dok je isti plasman na 800m ostvarila Valentina Jurić istrčavši  2:20.91.
 

Komentari (32)
  • sorry andrea ali trčala ti 7 ili 15 sekundi kad te vidim sa onom čvrstom sportskom malom guzom samo razmišljam kako bi ti ubacio jednu štafetu odozada

    11. 2. 2017,   17:13
  • Bravo, čestitke! Vrsna sportašica, a k tome lijepa djevojka. Ovakve cure trebaju biti uzor ostalim mladim djevojkama, a ne raznorazne "manekenke", "starlete", ili čak "spisateljice" (!!!), tipa Nives Celzijus, Severina, Maja Šuput, Ava KARA-batić, i slične prostitutke. Bravo Andrea, samo naprijed!!!

    11. 2. 2017,   17:02
  • Lijepa do bola! Želim joj sve najbolje u životu!

    11. 2. 2017,   16:58