Obavijesti

Sport

Komentari 4

Andreas Ivanschitz: Želimo bar do četvrtfinala na Euru

Andreas Ivanschitz: Želimo bar do četvrtfinala na Euru
1

Iako Austrijancima stručnjaci daju malo izgleda za prolaz u drugu fazu, kapetan reprezentacije domaćina vjeruje u uspjeh svoje momčadi

VIDEO

Četvrtfinale je naš minimalni cilj. Želimo bar to, ali mislim da možemo napraviti još i više. Svi jedva čekamo početak Europskog prvenstva, za svakog nogometaša nastup na tako velikom natjecanje je velika stvar. Siguran sam da će i za nas i za naše navijače to biti jedan sjajan turnir, optimistično optimistično je u razgovoru za Uefinu internetsku stranicu govorio Ivanschitz, kreator austrijske igre.
Osim što su domaćini, što je uvijek velika prednost, Austrijanci su po mnogim procjenama i puno bolja momčad nego što to njihovi rezultati pokazuju. Snažno je odjeknuo njihov 0-3 poraz od Njemačke u Beču, ali nekako se zaboravlja da su u toj utakmici Austrijanci kod 0-0 imali nekoliko 'mrtvaca' koje nije imao tko pospremiti u mrežu...
- Budemo li u lipnju u dobroj formi, možemo otići daleko. Moramo još puno raditi, napredovati u igri i u utakmice ulaziti s puno više samopouzdanja. Problem koji još možemo riješiti je i fizička sprema. U nekim smo utakmicama imali snage za 60-70 minuta, pa u završnici platili cijenu visokog tempa kojega sami nametnemo. Budemo li fizički spremniji, bit ćemo i puno koncentriraniji - na nedostatke u igri Austrije upozorava kapetan.
Austrijski mediji u momčad Josefa Hickersbergera u posljednje vrijeme 'guraju' dva veterana. Ivica Vastić (38) i Mario Haas (33) igraju odlično, ali nema pozivnica za povratak u reprezentaciju...
- Obojica iz kola u kolo daju doznanja da su pravi igrači. No pitanje o njihovu povratku treba postaviti izborniku, koji već ima osnovu momčadi. Ali nisu nemoguća ni neka iznenađenja - kaže Andreas Ivanschitz, koji će u srijedu svoju Austriju predvoditi u dvoboju protiv Nizozemske.
- Mediji i navijači u iščekivanju prvenstva imaju velika očekivanja i to na naša leđa stavlja veliki pritisak. No domaćinstvo Europskog prvenstva je puno veća prednost nego nedostatak. Potpuno sam siguran da će navijači u svakoj utakmici biti naš dvanaesti igrač - najavljuje kapetan prvog protivnika hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica