Obavijesti

Sport

Komentari 14

Andy Murray se vraća: Samo da ne igram na 3 dobivena seta

Andy Murray se vraća: Samo da ne igram na 3 dobivena seta
1

Nakon dva nastupa koje je odradio u parovima, Škot Andy Murray planira se vratiti i tenisu u pojedinačnoj konkurenciji. Ako ne zaigra na turniru u Cincinnatiju u kolovozu, pričekat će kraj US Opena

VIDEO

Najbolji mogući slučaj je povratak u Cincinnatiju, najavio je Andy Murray koji je početkom godine bio na pragu mirovine.

Britanac se dugo mučio s kukom, kada su bolovi postali neizdrživi, odlučio je otići na operaciju. Suprotno svim očekivanjima i najavi mirovine, vratio se na teren. Zaigrao je najprije u parovima. Prvo sa Felicianom Lopezom u Queensu kojeg su i osvojili, a zatim sa Serenom Williams u Wimbledonu gdje su stiglu do trećeg kola.

Logičan rasplet je povratak na terene u pojedinačnoj konkurenciji. To bi se moglo dogoditi već 10. kolovoza kada počinje ATP turnir u Cincinnatiju.

- Ako se tamo ne bih vratio, najvjerojatnije bih čekao da prođe US Open. Ne bih htio da mi prvi turnir u pojedinačnoj konkurenciji bude Grand Slam gdje moram igrati na tri dobivena seta - rekao je Murray.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:22

Prije Australian Opena najavio mirovinu

- Nisam dobro. U strašnim sam bolovima i to traje već gotovo dvadeset mjeseci. Napravio sam sve da izliječim taj kuk, ali ništa ne pomaže. Bolje sam nego prije šest mjeseci, ali i dalje me jako boli. Bol je neizdrživa i ne želim više tako igrati. Sve sam probao, dao sam sve od sebe... - pričao je Andy Murray u siječnju u emotivnom istupu pred novinarima uoči početka Australian Opena.

- Moram stati, ne mogu više igrati i misliti kad će bol prestati. Planirao sam eventualno igrati još par mjeseci do Wimbledona jer je to turnir na kojem bih se želio oprostiti, ali iskreno ne znam hoću li moći izdržati do tada, trpjeti ovu bol još četiri, pet mjeseci. Da, Australian Open bi mogao biti moj zadnji turnir. Velika je šansa da je ovo moj kraj.

- Razmišljam o operaciji, ali ne da se vratim tenisu nego kako bih si olakšao svakodnevni život, kako bih mogao normalno obuvati cipele, oblačiti čarape bez bolova - rekao je tada, a samo nekoliko mjeseci kasnije vratio se na teren!

Kuk ga je mučio od 2017. godine

Najpoznatiji britanski tenisač godinama je imao problema s desnim kukom, ali situacija se zakomplicirala 2017. godine tijekom Ronald Garrosa. Morao je propustiti nekoliko velikih turnira, a nakon otkazivanja US Opena, objavio je da neće igrati do kraja sezone. Na kraju je morao otkazati i prošlogodišnji Wimbledon, vratio se na US Openu i ispao u drugom kolu. Zbog svega je potražio i pomoć psihologa.

Najveći uspjesi u karijeri su mu dva osvojena Wimbledona i US open, a ima i dva zlata s Olimpijskih igara te Davis Cup. Ukupno je igrao 11 Gland Slam finala, a  osvojio je 45 ATP naslova. Osvajanjem Wimbledona 2013. godine postao je prvi Britanac kojemu je to uspjelo još od 1936. godine. Na turnirima je zaradio više od 60 milijuna dolara.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida