Obavijesti

Sport

Komentari 1

Anzulović: Cibona očito ne može bez Earla Callowaya

Anzulović: Cibona očito ne može bez Earla Callowaya
1

On im je oslonac na parketu, organizator svega što rade, objasnio je Dražen Anzulović nakon što je njegov Charleroi u utorak isprašio cibose

VIDEO

Cibosi su u Belgiju otputovali na dan utakmice, a usto nisu mogli računati na prvog i jedinog pravog razigravača Earla Callowaya, koji je nekoliko dana prije otputovao u SAD riješiti privatne obveze, vjerojatno papirologiju. No to nije opravdanje za katastrofu koju su doživjeli na pripremnoj utakmici protiv Charleroija (89-58), koji vodi Dražen Anzulović.
- Očito im je bio šok što su igrali bez Callowaya, bez njega neće moći gurati sezonu. On im je oslonac na parketu i organizator svega što rade - prokomentirao je Anzulović blijedo izdanje svoje nekadašnje momčadi. Ipak:
- Pozdravljam što su okupili niz kvalitetnih hrvatskih igrača i pokazali ambiciju da tako zadrže euroligaški status - dodao je Zula, kojem u Belgiji od Hrvata društvo prave Jure Lalić i Pankracije Barać, te pomoćnik Dario Gjergja.
Osim dvojice bivših igrača Zadra, Charleroi je većinom sastavljen od Amerikanaca, među kojima je i nekadašnji igrač Zagreba Dwayne Broyles. Pravila u Belgiji to dopuštaju, a navijačima ne smeta što baš i nema domaćih košarkaša.
- Prema pravilima belgijski klubovi mogu imati najmanje četiri Belgijanca, a najviše osam stranaca, dok na parketu nema ograničenja - kaže Anzulović.
A dok je prošle sezone Cibona imala četiri stranca, navijači su se žalili da ih je previše, pa i bojkotirali utakmice. U Belgiji takvih problema nema.
- Prošle sezone vodio sam Charleroi u 22 ili 23 službene utakmice i gotovo stalno je bila puna dvorana od kojih 7-8 tisuća mjesta, pogotovo u doigravanju. Liga uopće nije loša, šest momčadi je sigurno na razini NLB lige.
U usporedbi s prošlom sezonom, zadovoljan je sastavljenom momčadi.
- Imao sam lani nekoliko dobrih domaćih igrača, ali su im preko ljeta narasli financijski apetiti, što Uprava nije htjela pratiti. Za ovu sezonu složili smo momčad u skladu s budžetom, samo bih volio imati još jednog šutera - zaključio je Zula.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića