Obavijesti

Sport

Komentari 0

Anzulović: Između Radoševića i Rozića problema više nema

Anzulović: Između Radoševića i Rozića problema više nema
1

Cibona je već godinu i pol u financijskoj krizi i to se osjeća na parketu. Zato ništa ne mogu garantirati u ovoj sezoni, kaže novi trener Cibone Dražen Anzulović

VIDEO

24sata: Koja je razlika između Dražena Anzulovića koji je otišao iz Cibone 2007. i današnjeg?

Razlika je neusporediva. U trenerskom poslu svakim si danom iskusniji, bolje procjenjuješ situaciju... Nikad nisam prestao učiti, pratim zbivanja u europskoj košarci, što je normalan proces za trenera koji želi ulagati u sebe.

24sata: Tijekom sezone pregovarali ste i sa Zagrebom. Gdje je zapelo?

S pregovora sam otišao s dogovorom, a idućeg dana taj se dogovor počeo mijenjati. Tražio sam novi sastanak, ali do njega nije došlo. Sve što smo dogovorili odjednom je postalo problem.

24sata: Zašto ste se vratili u Cibonu i što očekujete od sezone?

Došao sam jer mislim da Cibona može funkcionirati samo s Gradom. Niti jedan sportski kolektiv u hrvatskim okvirima ne može djelovati bez društvene pomoći. Privukla me ta ideja, razgovori s predsjednikom Lovrićem i gradonačelnikova potpora. Uz njihovu volju i sponzore koje Cibona mora pronaći možemo ići prema najvišim ciljevima. No ove sezone nema imperativa. S obzirom na situaciju u koju sam došao, ne mogu ništa garantirati osim da ću izvući maksimum iz ove momčadi.

24sata: Kako ste reagirali nakon prvog treninga s momčadi?

S nekim sam igračima radio i prije, pa znam koliko su kila imali. Šokirao sam se težinom nekih usred sezone. No ne bih rekao da je momčad fizički nespremna. Jedna je skupina igrača iscrpljena zbog ritma utakmica i tankoga kadra, a druga se tek oporavila od ozljeda i zato je nespremna.

24sata: Na čemu ste najviše radili u prva dva tjedna mandata?

Na psihologiji. Momčad je bila dosta poljuljana, što je normalno jer svi su tu mladi momci. Međutim, puno sam razgovarao s njima i shvatio da su svi maksimalno ‘unutra’ i da pokušavaju doći na razinu koju svi želimo.

24sata: Koliko Giriček znači ovoj momčadi i koja je njegova uloga?

Ako je igrač prošao velik dio karijere, ne priznajem da je došao pomoći. Nema on tu što pomoći nego donijeti određenu kvalitetu, kao i svaki drugi igrač. Njegovo znanje i iskustvo neprocjenjivi su za ovu mladu momčad, što se vidjelo u pobjedama protiv Širokog i Cedevite. No svjesni smo da fizički nije na potrebnoj razini, a svjestan je toga i on. Vrlo je pozitivan i uživa u situaciji u Ciboni.

24sata: Nakon godine neigranja vratio se i Marin Rozić. Ima li još problema s Radoševićem?

Prvo, on je sve u karijeri napravio voljom i željom. Impuls koji daje momčadi vrlo je bitan, ali on još nije ni na 50 posto svojih mogućnosti. Što se tiče Radoševića, tu priču treba zaboraviti. S obojicom sam otvoreno razgovarao i rekao im da moraju koegzistirati u momčadi jer košarka je kolektivni sport. Očekujem da se odgovorno i profesionalno ponašaju. Zasad se čini da nema nikakvih problema.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama
Doznajemo: Nijemac će suditi derbi  između Hajduka i Dinama
POSUDBA IZ BUNDESLIGE

Doznajemo: Nijemac će suditi derbi između Hajduka i Dinama

Riječ je o njemačkom sucu rođenom u Berlinu, koji redovito sudi utakmice Bundeslige. Nedavno je dijelio pravdu na utakmici Bayera iz Leverkusena i Wolfsburga, a išao je i na 'posudbe' u grčku ligu