Obavijesti

Sport

Komentari 13

Anzulović: Nismo zaslužili SP, nimalo se ne bojim otkaza...

Anzulović:  Nismo zaslužili SP, nimalo se ne bojim otkaza...
1

Hrvatski košarkaši su porazom od Poljske (69-77) ostali bez 'posljednjeg vlaka' za nadolazeći SP u Kini. Izbornik je porazom razočaran, ali smatra kako su napravili sve što su mogli u ovakvoj situaciji

VIDEO

Ne pribojavam se za svoju poziciju, došao sam tu pomoći. Ni u jednom trenutku nisam jamčio SP, dajem maksimum svog znanja u svakom trenutku, a ljudi na vrhu Saveza odlučuju je li to dovoljno , rekao je izbornik Anzulović nakon poraza Hrvatske protiv Poljske u Varaždinu (69-77).

Druga kvalifikacijska utakmica za SP u košarci, Hrvatska - Poljska

Borbeni košarkaši odigrali su maestralnu prvu četvrtinu i solidnu drugu, ali nakon toga greške su se počele nizati i vodstvo se istopilo.

- Čestitam Poljskoj, bili su bolja momčad u 40 minuta na terenu. Otvorili smo utakmicu jako dobro, ali nismo nastavili s tom igrom. U drugoj četvrtini smo se opet digli na +10, ali nismo zadržali prednost do poluvremena. Možemo biti zadovoljni s prvim dijelom, ali nastavak je bio problem. Nismo imali dovoljno odgovornosti u nekim obrambenim zadacima, nismo zaustavljali poljske napade - posebno u zadnjoj četvrtini - rekao je izbornik i dodao:

- Izgledali smo kao da smo izgubili snagu, a definitivno smo izgubili kontrolu. Za pobjedu nad Poljacima trebalo je 40 minuta odlične igre, ne samo poluvrijeme. Težak je ovo trenutak jer smo ostali bez SP-a, ali moramo biti svjesni situacije u kojoj jesmo jer vjerojatno nismo ni zaslužili biti na SP-u. Ovaj Savez mora znati koji je sljedeći potez. Znamo da kroz ove kvalifikacije bez šest najboljih igrača teško možemo parirati ovakvim selekcijama. Nemamo kontinuitet, moramo imati opciju B jer potencijala imamo, a on ništa ne znači ako ga ne pretvorimo u dobit. Moramo se vratiti u dvorane da bi mogli pratiti trendove vrhunske košarke - završio je Anzulović.

Druga kvalifikacijska utakmica za SP u košarci, Hrvatska - Poljska

Najbolji je u hrvatskim redovima bio Filip Krušlin koji je vukao u presudnim trenutcima, ali na kraju ni njegova odlična partija nije bila dovoljna za pobjedu. Utakmicu je završio s 21 poenom.

- Prije svega čestitam Poljacima na kvalificiranju na SP. U prvom smo poluvremenu odigrali odličnu obranu, ali u drugom dijelu imali smo nekoliko velikih grešaka što nas je na kraju i koštalo - rekao je kratko Filip Krušlin.

Druga kvalifikacijska utakmica za SP u košarci, Hrvatska - Poljska

Poljaci su ovom pobjedom izborili Svjetsko prvenstvo, a na kraju je do izražaja došlo iskustvo Poljaka koji su bili mirne ruke u presudnim trenutcima.

- Iznimno smo sretni ovom pobjedom. Bila je ovo teška utakmica koju smo odigrali pod velikim pritiskom. Bila je ovo naša 'karta za Kinu', krenuli smo loše, ali trener je vjerovao u nas. Skidao nam je pritisak s leđa, nakon toga smo odigrali odličnu obranu na Bilanu i to je bio naš ključ pobjede - rekao je nakon pobjede Lukasz Koszarek.

Hrvatska još mora odigrati jednu utakmicu u ovim kvalifikacijama, a to je ona u gostima protiv Mađarske, koju će odigrati 25. veljače.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani