Obavijesti

Sport

Komentari 12

Anzulović objavio popis: Rozić u reprezentaciji nakon 9 godina

Anzulović objavio popis: Rozić u reprezentaciji nakon 9 godina
1

Popis se sastoji od igrača koji zadovoljavaju ono što u ovom trenutku želimo igrati kroz kvalifikacije. Nadam se da ćemo odigrati dvije dobre utakmice, rekao je Dražen Anzulović...

VIDEO

Nakon jako loše odrađenih rujanskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo uz dva poraza od Litve i Poljske, pred hrvatskom košarkaškom reprezentacijom prilika je za iskupljenje u novom ciklusu kvalifikacija. Doduše, ovaj put će izostati pomoć NBA igrača...

Izbornik Dražen Anzulović objavio je popis igrača za predstojeće utakmice protiv Mađarske i Litve, a jedno ime posebno bode u oči. Riječ je o krilnom centru Marinu Roziću koji je cijelu karijeru proveo u Ciboni, a i sa 35 godina na leđima njihov je najbolji igrač. Rozića u repki nema još od 2009. godine i ozljede Ahilove tetive koja ga je udaljila od Eurobasketa.

- Popis se sastoji od igrača koji zadovoljavaju ono što u ovom trenutku želimo igrati kroz kvalifikacije - rekao je izbornik Anzulović koji ne navodi imperativ pobjede iako su one neophodne, već je kazao - Nadam se da ćemo odigrati dvije dobre utakmice i da će svi igrači opravdati dolazak na popis reprezentacije.

Božić dolazi

Luka Božić vraća se u reprezentaciju nakon velike pompe koja je bila početkom godine kada je odbio igrati za reprezentaciju iz osobnih razloga.

Tadašnjem izborniku Nikši Skelinu se prvo nije javljao, a onda mu se javio "kako mu nije dobro". Na novom popisu je također i Tomislav Zubčić koji je ove sezone jedan od najboljih igrača ABA lige, a on je također već odbijao Skelinov poziv, i to jer mu se životni planovi nisu poklapali s reprezentativnim planovima.

Na popisu nema Luke Žorića koji je trenutno bez kluba, Krune Simona kojeg klub ne pušta. Najviše iznenađuje nepozivanje Željka Šakića koji igra sjajno u poljskoj Zieloni Gori i prosječno zabija po 11 koševa po utakmici. 

Najveće iznenađenje je pozivanje Marijana Čakaruna koji igra za slovensku Sixt Primorsku na poziciji centra. Pozvan je i košarkaš Šibenika Martin Junaković koji je najbolji strijelac hrvatske lige sa 24,3 koša po utakmici.

Utakmica protiv Mađarske se igra 29. studenog u Osijeku dok će u goste Litvi ići 2. prosinca. Kako bi zadržali bilo kakve šanse za prolazak dalje, neophodne su dvije pobjede. 

Popis igrača: 

KALAJŽIĆ Mate 
JUNAKOVIĆ Martin 
KATIĆ Toni
BOŠNJAK Domagoj
ŽGANEC Karlo
MUSTAPIĆ Jakov
BILINOVAC Josip
ROZIĆ Marin
BOŽIĆ Luka
VUKOVIĆ Domagoj
BABIĆ Luka
BILAN Miro
ZUBČIĆ Tomislav
PERIĆ Hrvoje
ČAKARUN Marjan

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu