Obavijesti

Sport

Komentari 5

Anzulovićev širi popis s NBA igračima, bez Žorića i Mavre

Anzulovićev širi popis s NBA igračima, bez Žorića i Mavre
1

S obzirom na novi sustav natjecanja i modalitete dolaska NBA igrača, napravili smo širi popis za ovaj kvalifikacijski ciklus. Priključenjem NBA igrača 20. lipnja skratit ćemo popis na četrnaestoricu, rekao je Zula

VIDEO

Svi hrvatski NBA košarkaši našli su se na širem popisu od 28 kandidata za preostale dvije utakmice prvog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, protiv Italije i Rumunjske, koji je u srijedu objavio novi izbornik muške reprezentacije Dražen Anzulović.

Od igrača koji su u veljači protiv Nizozemske ostvarili jedinu pobjedu u dosadašnja četiri kvalifikacijska nastupa, otpali su Luka Žorić i Dominik Mavra.   

- S obzirom na novi sustav natjecanja i modalitete dolaska NBA igrača, napravili smo širi popis za ovaj kvalifikacijski ciklus. Priključenjem NBA igrača 20. lipnja skratit ćemo popis na četrnaestoricu koji će biti kandidati za kvalifikacijske utakmice u Italiji i Rumunjskoj - objasnio je Anzulović svoj izbor te dodao:

- Kasnije tijekom ljeta nam predstoji turnir u Kini, a u rujnu i studenom novi kvalifikacijski ciklusi, tako da ovim popisom želimo provjeriti što veći broj igrača.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Da bi naši košarkaši ušli i u drugi kvalifikacijski ciklus bit će im potrebna najmanje jedna pobjeda u preostala dva dvoboja, jer nakon četiri kola zauzimaju posljednje mjesto u skupini D s učinkom 1-3, kakav ima i Nizozemska. Vodeća je Italija s učinkom 4-0, a Rumunjska je druga sa 2-2. U drugi krug prolaze tri reprezentacije iz svake skupine.

Pripreme naših košarkaša započinju 11. lipnja u Sv. Martinu, već tradicionalnom odredištu reprezentacije, a 17. lipnja cijela delegacija kreće u Opatiju, gdje će odigrati dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom Bosne i Hercegovine. Prva će utakmica biti zatvorena za javnost, a na rasporedu je 19. lipnja, dok će druga biti otvorena i odigrat će se 22. lipnja.

Reprezentacija 27. lipnja odlazi u Trst, gdje će 28. lipnja (20.45 sati) odigrati kvalifikacijski dvoboj protiv Italije, a prvi dio kvalifikacija zaključit će gostovanjem u Cluju i utakmicom protiv Rumunjske, koja je na rasporedu 1. srpnja.

Na Anzulovićevom popisu su: Bojan Bogdanović (Indiana Pacers), Dario Šarić (Philadelphia 76ers), Ivica Zubac (LA Lakers), Ante Toni Žižić  (Cleveland Cavaliers), Mario Hezonja (-), Dragan Bender (Phoenix Suns), Krunoslav Simon (Anadolu Efes), Hrvoje Perić (Umana Reyer Venezia), Rok Stipčević (-), Karlo Uljarević (Cibona), Mate Kalajžić (Split), Krešimir Radovčić (-), Luka Babić (-), Filip Krušlin (Cedevita), Jakov Mustapić (-), Domagoj Bošnjak (Cibona), Josip Bilinovac (Cibona), Roko Badžim (Petrol Olimpija), Ivan Ramljak (Cedevita), Darko Planinić (-), Josip Sobin (Anwil Wloclawek), Kristian Krajina (Zadar), Antonio Vranković (Duke), Željko Šakić (UBT Cluj Napoca), Karlo Žganec (Cedevita), Domagoj Vuković (Zadar), Marko Arapović (Cedevita) i Marin Marić (-).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...
PIŠU ŠPANJOLSKI MEDIJI

Modrić ostao na klupi pa se naljutio na Ancelottija: Nemojte mi suditi po toj utakmici...

Kroos i Modrić su ove sezone bili samo jednom starteri, protiv Atletica u prvenstvu, kada je Real izgubio. Njemački veznjak obično počinje, pogotovo u najvažnijim utakmicama, dok Modrić čeka šansu s klupe
Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi