Obavijesti

Sport

Komentari 1

Argentinci igraju pliću zonu: To bi nam trebalo odgovarati

Argentinci igraju pliću zonu: To bi nam trebalo odgovarati
1

Argentina je prilika da Hrvatska napokon upiše pobjedu bez velike drame u samim završnicama susreta. Na ruku nam ide i umor Argentine od utakmice s Francuskom

VIDEO

Ono čega su se Hrvati najviše pribojavali uoči duela s Brazilom bila je duboka brazilska obrambena zona, dosta atipična u odnosu na one kakve imamo prilike gledati na europskim prostorima. Zahvaljujući njoj Brazil je stekao startnu prednost od 4:2, a jedini hrvatski strijelac u tom periodu bio je Lovro Mihić, koji je susret završio sa devet postignutih pogodaka uz tek jedan promašaj.

- Zapravo smo solidno organizirali napade protiv njihove duboke zone, ali smo činili previše tehničkih pogrešaka; bacali smo lopte u prazno - komentiralo je perspektivno lijevo krilo CO Zagreba, dok je igrač švicarskog Schaffhausena Marko Mamić pokušao otkriti razlog pogrešaka:

- Slabo smo se kretali bez lopte. Trebamo se još malo uigrati i osloboditi, a ne se bojati lopte.

Kada već napad nije funkcionirao najbolje (ukupno čak 21 tehnička pogreška Hrvatske) obrana je za razliku od utakmice s Francuskom (iako to rezultat ne sugerira) bila na značajno višoj razini te omogućila rezultatski povratak u susret, uz pomoć Butorca koji se oslobodio u napadu i u periodu od svega 11 minuta postigao pet hrvatskih pogodaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- I protiv Francuske obrana nije bila tako loša; problem je bio u tome što nam je već pred kraj njihovih napada padala koncentracija. Ovoga puta to se promijenilo - primijetio je Mihić.

S tom promjenom Hrvatska je do kraja poluvremena uspjela osigurati minimalnu prednost od 15:14 da bi u nastavku susreta preuzela potpunu kontrolu te 10-ak minuta prije kraja susreta imala prednost od tri pogotka. Ipak, niti to nije bilo dovoljno za mirnu završnicu - Brazil je promjenom tempa igre uspio doći do izjednačenja svega dvije minute do kraja susreta. Na kraju su utakmicu spašavali Kuduz s dva ključna pogotka te vratar Cvitković s dvije obrane u posljednjih pet sekundi susreta.

- Jako smo pali u igri, pogotovo u tranziciji u obranu. Postizali su nam pogotke vrlo jednostavno, i to kroz sredinu - pomalo nezadovoljno govorio je Mamić, ali je i s olakšanjem dodao:

- Argentinci bi nam trebali više odgovarati jer igraju pliću zonu.

Prilika je to Hrvatskoj da napokon upiše pobjedu bez velike drame u samim završnicama susreta, a činjenica da je Argentina jučer igrala kasni duel protiv Francuske i došla u hotel tek nešto iza 23 sata trebala bi im ići u prilog.

- Ne vjerujem da će to imati veliki utjecaj na rezultat; imaju cijelu noć za odmoriti - procijenio je Mamić, dok je za Mihića nešto drugo važnije:

- Ne smijemo ih podcijeniti. Dižemo se polako i vjerujem da ćemo nastaviti u tom ritmu.

Argentinska igra protiv Francuske samo je potvrdila kako ih se ne smije podcijeniti: trikolori su imali lagodnih devet pogodaka prednosti, no južnoamerička reprezentacija ubrzo ih je sustigla na svega tri pogotka i učinila završnicu napetijom. U njoj je presudila širina izbora igrača: francuski je izbornik vratio natrag prvu postavu, dok je argentinski stožer morao vaditi svojeg najboljeg igrača u polju Rodrigueza jer je nakon 52 minute provedene u igri doslovce jedva stajao na nogama. K tomu, Argentince je zadesila i nezgoda s Antonacijem - jedan od njihovih boljih obrambenih igrača bio je odgurnut u šutu te je nabio šaku u reklamu pored terena. Izišao je s terena uz bolnu grimasu, nije se vraćao u igru i pitanje je koliko će biti spreman za predstojeći duel, isto kao i Rodriguez s obzirom na kratak vremenski period za oporavak. 

- Pokušavali smo se vratiti u utakmicu, ali nikako nismo uspijevali. Protivnik je ipak bio prejak - priznaje argentinski izbornik Garcia uz pohvale svojim igračima:

- Villaroel i Rodriguez bili su naši najbolji igrači. To je dvojac čija razina igre djeluje jednako kao i seniorska u europskih igrača.

Vratar Villaroel to je dokazao sa svojih 17 obrana od kojih je 10-ak bilo na nepostavljenu obranu, dok je Rodriguez bio prvi strijelac reprezentacije sa devet pogodaka, uz tri tehničke pogreške. Francuzi su pak odigrali daleko lošije, uz promašene zicere napravili su i 16 tehničkih pogrešaka, no svejedno su uspjeli kontrolirati utakmicu do njenog samog kraja. Unatoč takvoj igri Argentinci su im postigli svega 22 pogotka - nisu imali rješenja na 5-1 Francuza, kao ni na 6-0; francuski je blok odlično djelovao i to je bio ključ pobjede.

Protiv Hrvatske mogu očekivati vrlo sličnu obranu s još višim centralnim igračima, što bi im dodatno moglo otežati kreiranje situacija. Hrvati su evidentno zadovoljni načinom na koji Argentina igra, itekako im odgovara, te očito s razlogom vjeruju kako danas neće "kidati živce" sebi i svojim pratiteljima na mađarskim tribinama, kojih je iz utakmice u utakmicu sve više.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener