Obavijesti

Sport

Komentari 0

Argentinci u suzama nakon poraza od Brazila

Argentinci u suzama nakon poraza od Brazila
5

Argentinci su cijeli turnir igrali odlično, ali su izgubili finale od Brazila 3-0. Mnogi od njih su bili razočarani, a neki su i zaplakali

VIDEO

Brazil je, iako bez najvećih zvijezda Ronaldinha i Kake, uspio obraniti naslov pobjednika Cope Americe i to protiv velikog rivala Argentine. Kao i prije tri godine. Ovaj put slavili su s čistih 3-0, a prije tri godine pobijedili su na penale. Argentina nije pokazala onako dobru igru kao u prošlih pet susreta. Brazil je poveo već na samom početku sureta. Kapetan Argentine Roberto Ayala nije na vrijeme blokirao Julia Baptistu, koji s dvanaestak metara neobranjivo puca i pogađa gol Argentinaca za vodstvo 1-0 (4. minuta). Nakon toga uzvraćaju Argentinci u 9. minuti, kad Juan Roman Riquelme gađa vratnicu Donijevoga gola. Brazilac Maicon potom u 17. minuti puca sa šesnaestak metara prema golu Argentinaca. Najbolji strijelac Argentine na ovom natjecanju (pet golova) Riquelme sjajno puca u 35. minuti, ali Doni još bolje brani. I pet minuta kasnije Brazilci opet vode. Tragičar susreta Roberto Ayala skreće jedan ubačaj Daniela Alvesa s desne strane u svoju mrežu i na odmor se odlazi s velikom prednošću Brazila od 2-0. U drugom dijelu golmani baš i nisu imali mnogo posla do 69. minute, kad u jednom kontranapadu Robinho upošljava Vagnera Lovea koji dodaje do Daniela Alvesa, a on postavlja konačnih 3-0. Argentinac Lionel Messi postigao je gol deset minuta prije kraja utakmice (80'), ali je sudac ocijenio da je Argentinac bio u zaleđu. Pred sam kraj susreta, Vagner Love iz još jednoga kontranapada Brazilaca gađa preko gola. Argentinci čekaju naslov pobjednika Cope Americe još od davne 1993. Brazil ih je pobijedio u posljednja tri susreta. Bili su bolji prije tri godine u finalu Cope Americe, 2005. na Kupu Konfederacija u Njemačkoj (4-1) i sad u Venezueli. Ovo im je ukupno osmi naslov pobjednika prvenstva Južne Amerike. Argentinci su teško su podnijeli poraz, a mnogi su i zaplakali. - Nemam riječi kojima bih opisao kako se osjećamo, samo tuga i suze. Odigrali smo odličan turnir i ne mogu objasniti što se odgodilo u finalu - izjavio je branič Uniteda Gabriel Heinze. Tragičar utakmice bio je argentinski kapetan Roberto Ayala, koji je zabio autogol u 40. minuti za vodstvo Brazila 2:0. - Drugi gol je bio čista nesreća. Vjerovao sam da se možemo vratiti u drugom poluvremenu, no Brazil je dominirao - rekao je Ayala. Ponajbolji Argentinac Lionel Messi bio je vidno šokiran: - Na početku nismo imali sreće i nakon toga nikako nismo uspjeli uspostaviti kontrolu - kazao je Messi. Nakon pobjede brazilski izbornik Carlos Dunga izjavio je kako je ovim uspjehom vraćeno samopouzdanje u brazilski nogomet. - Uoči utakmice kazao sam igračima da ništa ne brinu, jer se već ulaskom u finale mogu osjećati kao prvaci. Pokazalo se da ova momčad ima talenta, iako su mnogi sumnjali u to - izjavio je Dunga. Brazilski branič i igrač Seville Dani Alves, koji je zabio pogodak za konačnih 3:0 izjavio je da nitko ne može reći da je favorit protiv Brazila: - Mi smo nogometna velesila.Tražimo da se to poštuje i to smo dokazali svojom igrom - zaključio je Alves.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani