Obavijesti

Sport

Komentari 25

Arrivederci Roma, VAR te ne voli: 'Krađa', 'Sramota', 'Užas'

Arrivederci Roma, VAR te ne voli: 'Krađa', 'Sramota', 'Užas'
6

Momčad je pokazala da slijedi trenera Di Francesca, ali rezultati su loši i već danas je lako moguća smjena trenera. Kandidati: Donadoni, Ranieri i Panucci. Predjsednik Pallotta i mediji ludi zbog manipulacije sa VAR-om

VIDEO

Realu se sve srušilo u jednom tjednu, a Romi u samo pet dana. U subotu ih je s 3-0 zgazio Lazio - najbolniji mogući poraz, u srijedu su ispali iz Lige prvaka - utoliko jače boli jer misle da su pokradeni.

Posljedice? Predsjednik urla 'Dosta mi je ovog sranja!', novine vrište optužbama na račun sudaca, VAR-a i Uefe, trener Di Francesco ne daje izjave za medije koji iz klupskih izvora prenose vijesti o tome da je ionako bivši. Show...

'Dosta mi je ovog sranja'

Champions League - Round of 16 Second Leg - FC Porto v AS Roma

Roma je u uzvratu osmine finala kod Porta igrala produžetke. Domaći su u 117. dobili sumnjivi penal nakon VAR-provjere, a kad je u 120. u Portovom šesnaestercu srušen Schick Turčin Cakir nije ni bacio oko na VAR. Odmahivanje rukom, igraj dalje i... Arrivederci Roma. VAR te ne voli. Pozdravi se s Ligom prvaka.

Predsjednik James Pallota je totalno izgubio živce. Na službenom klupskom twitter profilu krenula je tirada.

- Prošle sezone smo tražili VAR u Ligi prvaka jer nam je uništeno polufinale, a sada su i sa VAR-om pokrali. Schick je srušen u šesnaestercu, VAR to potvrđuje i - nikome ništa. Dosta mi je ovog sranja. Nemam više riječi! - rekao je Romin presidente.

'Krađa', 'Sramota', 'Ne ovako'...

Talijanski mediji apsolutno se slažu sa svim kritikama, žalopojkama i psovkama koje stižu iz Rominih redova.

'Sramota', 'Krađa', 'Ne ovako'... Samo su neki od naslova koji su danas osvanuli na kioscima. Gazzetta, Corriere, Romanista, Tuttosport, Stampa, Repubblica... Svi su puni gorčine i optužbi na račun sudaca, VAR-a i Uefe. U drugi plan padaju Džekini promašaji i besmisleni faul Florenzija na Fernandu. Kad te djelitelj pravde ošteti onda si u vlastitim očima bezgrešni anđelić, ništa nije bitno osim nepravde koju si pretrpio.

Donadoni, Panucci ili Ranieri?

Champions League - Round of 16 Second Leg - FC Porto v AS Roma

Eusebio Di Francesco svjesno je odabrao ne dati izjavu nakon utakmice svjestan da će zbog toga Roma platiti kaznu. Šef struke sjedio je u autobusu sam sa svojim mislima. Vjerojatno s jednom dvojbom: 'Da dam ostavku ili čekam otkaz'?

Jer svi mu priznaju da je njegova Roma u Portu izgledala kao momčad koja slijedi svog trenera i da ju je nepravda izbacila iz osam najboljih u Europi, ali i konstatiraju da igra zapravo od njegovog prvog dana na Olimpicu, 13. lipnja 2017., nije bila na razini koju su očekivali poslodavci, navijači i on sam.

Poznati ljubitelj 4-3-3 sustava povremeno je miksao formaciju, prošle sezone kontra Reala i sinoć u Portu pokušavao sa 3-4-3, nerijetko vrtio 4-2-3-1, ali njegva je Roma više imala povremene bljeskove nego kontinuitet velike momčadi. Ni sportski direktor Monchi nije napravio posao kakvom su se u Rimu nadali pa će vjerojatno otići na kraju sezone, a Di Francesco... On bi već danas vrlo lako mogao postati bivši.

Ime mogućeg nasljednika ovisi o tome koje novine uzmete u ruku, ali baš svi pišu da je otkaz ugovora koji vrijedi do kraja slijedeće sezone najrealniji i vrlo skori rasplet.

Kao najizgledniji kandidati za šefa struke koji bi trebao dovršiti sezonu iskristalizirali su se Claudio Ranieri (godinama uspješan na Olimpicu, rođeni Rimljanin i Romanista, nedavno dobio otkaz u Fulhamu), Christian Panucci (bivši igrač, trenutačno izbornik Albanije, ali dva mjeseca bi vjerojatno mogao sjediti na dvije stolice) i Roberto Donadoni (slobodan je, prije gotovo godinu dana dobio otkaz u Bologni, otad nije trenirao nikoga, a uz igračko ima bogato trenersko pa i izborničko iskustvo).

Kiksevi Uprave, loši potezi direktora, promašaji igrača, pogreške trenera, krive odluke sudaca... Sve se srušilo na Romu. U Serie A je peta, na tri boda od osmog, ali i na tri boda od četvrog mjesta koje opet vodi u Ligu prvaka. Još se ima za što igrati, ali atmosfera je tmurna i traže se promjene. Prvi na udaru, kao i obično, bit će - trener.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje