Obavijesti

Sport

Komentari 55

Arsenal ostao bez Lige prvaka prvi put nakon čak 20 godina!

Arsenal ostao bez Lige prvaka prvi put nakon čak 20 godina!
1

Manchester City izborio je izravan plasman u Ligu prvaka, Liverpool će u posljednje pretkolo, a Arsenal u Europsku ligu. Chelsea je proslavio naslov uz oproštaj Johna Terryja

VIDEO

Čudo se u Arsenalovu korist, u posljednjem kolu Premiershipa, ipak nije dogodilo. Iako su uspješno odradili svoj dio posla i svladali Everton 3-1, Liverpool je slomio Middlesbrough 3-0 i potvrdio četvrto mjesto koje mu donosi četvrto pretkolo Lige prvaka.

"Topnici" tako, nakon 20 godina i 19 uzastopnih sezona, neće nastupiti u Ligi prvaka, već će europski nogomet, kao petoplasirani, igrati u skupinama Europske lige.

Arsenal je rano poveo protiv Evertona, već u osmoj minuti zabio je Héctor Bellerín. I taj mu je rezultat u tom trenutku donosio četvrtu poziciju. Iako je Laurent Koscielny u 14. zbog brutalnog faula dobio izravan crveni karton, domaćini su uspjeli i povećati vodstvo u 27. minuti preko Alexisa Sáncheza.

Dobrim vijestima tu je bio kraj za navijače s Emiratesa jer je Georginio Wijnaldum u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela doveo Liverpool u vodstvo protiv Middlesbrougha i vratio ih na petu poziciju.

"Redsi" su u nastavku potom odjurili na 3-0 i preko Philippea Coutinha i Adama Lallane, a Arsenal je zadržao Pirovu pobjedu unatoč igraču manje i golu Lukakua u 58. minuti iz penala. Pobjedu Arsenala potvrdio je Aaron Ramsey u prvoj minuti sudačke nadoknade.

Dejan Lovren igrao je svih 90 minuta za Liverpool koji se tako vraća u europsku elitu nakon dvije godine pauze.

Treće mjesto potvrdio je Manchester City uvjerljivom pobjedom kod Watforda (5-0). "Građane" su do izravnog plasmana u Ligu prvaka vodili Vincent Kompany, Sergio Agüero (dva gola), Fernandinho i Gabriel Jesus.

Chelsea je također zabio pet golova, i to već otpisanom Sunderlandu (5-1) u utakmici koja će se pamtiti po oproštaju legendarnog kapetana Johna Terryja. U 28. minuti izašao je s terena uz ovacije tribina Stamford Bridgea koji mu je priredio i posebnu koreografiju.

Chelsea

Harry Kane zabio je hat-trick u Tottenhamovu razbijanju Hull Cityja 7-1 i potvrdio naslov najboljeg strijelca lige s 29 golova, četiri više od Romelua Lukakua.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener