Obavijesti

Sport

Komentari 13

Asfaltiranje u tri minute: 10-0! Bucksi su krenuli prema finalu

Asfaltiranje u tri minute: 10-0! Bucksi su krenuli prema finalu
2

Toronto je vodio cijelu utakmicu, ali... Zadnja četvrtina: 32-17 za Milwaukee. Zadnje tri minute: 10-0 za Milwaukee. Na kraju, Milwaukee-Toronto 108-100 u prvoj utakmici finala Istoka

VIDEO

Kawhi Leonard i Raptorsi stalno su bili u vodstvu, imali su i 13 razlike, imali su napokon odličnu partiju Kalea Lowrya (30-8-2 sa 67% šuta), u 45' minuti imali su 100-98 usred Wisconsina i šansu da Bucksima uzmu prednost domaćeg prvoj 'rundi' finala Istoka.

Ono što si moraju objasniti prije druge utakmice je kako im se 'ugasilo svjetlo' od 45'- 48'? U te tri kratke minute Milwaukee im je napravio i 10-0 i prvi veliki korak prema velikom finalu: Bucks-Raptors 108-100.

Brook Lopez je u četvrtoj četvrtini zabio 13 od svojih ukupno 29 poena što mu je playoff-rekord karijere. Giannis Antetokounmpo dodao je 24 uz 14 skokova i 6 asistencija, Khris Middleton složio 'double-double' (11p, 11s), a Brogdon (15-3-3), Mirotić (13p, 6s) i Bledsoe (9-5-2) dopunili priču.

Kod Toronta jako dobrih 40-ak minuta imali su Kawhi (31-9-2), već spomenuti Lowry i Pascal Siakam (15-6-3). Sve skupa, na kraju nedovoljno zbog kolektivne pauze u zadnje tri minute utakmice... Svi odjednom 'otišli na kavu'.

NBA: Playoffs-Toronto Raptors at Milwaukee Bucks

- Još jedan dokaz karaktera ove momčadi. Kako god loše krenulo, Bucksi se drže svog plana i ne odustaju. To je postao naš lajt-motiv u playoffu i neka je tako. Na teško izborenim pobjedama momčad gradi samopouzdanje, vjeru u sebe i vjeru u sustav koji gradimo od početka sezone. Nismo bez veze u playoff ušli kao momčad s najboljim NBA scoreom - pričao je trener Bucksa Mike Budenholzer, a njegov najjači adut, Giannis Antetokounmpo sve objasnio u daleko skraćenijoj verziji:

- Ovakve utakmice, ovako teško izborene pobjede... To je ono što momčad čini boljom. Nakon ovih 108-100 nemamo 'samo' 1-0 u finalu Istoka nego smo i bolja momčad nego što bili prije nego što je utakmica počela - rekao je Greek Freak pa dodao:

- Kawhi? Nije dobio nijedan lagani poena. Cijelu je utakmicu osjećao nekoga u duelu. To je to. Tako igra Milwaukee.

Zadnja četvrtina: 32-17 za Milwaukee. Toronto od u playoffu gubi 15 od ukupno 18 prvih utakmica bilo koje serije. A kad vode na poluvremenu onda izgube 8 od 9 utakmica. Definitivno im je najpametnije prve 24 minute igrati 'ko će manje'.

Prije početka utakmice Oscar Robertson, možda i najkompletniji igrač u povijesti košarke, dvorani je pokazao jedini dosad osvojeni trofej Bucksa, onaj koji su dobili za taj jedini osvojeni naslov, 1971. Ne današnji, zlatni i blještavi "Larry O'Brien" trofej nego srebrnu zdjelu na drvenom postolju...

Dovoljan motiv za vrijednu, radničku, upornu i nepopustljivu 'raju' iz Wisconsina. Njihovi Bucksi igraju upravo takvu košarku. Sa Giannisom i kao raskošnom nadogradnjom i kao temeljem svih Milwaukeejevih ambicija. A te su, posebno nakon ove pobjede, kristalno jasne: izgurati Kawhija u stranu pa u finalu malo-pomalo gužvati bilo Warriorse, bilo Blazerse.

Bucksi vode 1-0 u finalu Istoka. Druga utakmica finala Zapada igra se u noći sa četvrtka na petak, od 03:00 - Golden State vs. Portland. Prvaci Warriorsi prvu su dobili s laganih 116-94. Dame Lillard sigurno je ljut. A samim time još opasniji nego inače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu