Obavijesti

Sport

Komentari 24

Aške, pripremi nešto i protiv Španjolske. Ti si naš faktor X

Aške, pripremi nešto i protiv Španjolske. Ti si naš faktor X
1

Sve ima svoje zašto, pa i to. Mirni i pristupačni Zagrepčanin, s kojim steknete dojam kao da ne može nikome reći ne, pa tako valjda nije mogao ni treneru kad mu je rekao da će biti golman

VIDEO

Nekako smo slutili da bi se takvo što moglo dogoditi još kad je protiv Češke u Beču obranio 10 udaraca. To da bi Matej Ašanin mogao biti naš faktor X u Stockholmu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:05

I bio je. Norvežani su ga sanjali u njima teškoj noći s petka na subotu. Ući u igru dok je najveća drama, a ulog je finale, pa obraniti dva sedmerca u tri minute... To je trenutak koji obilježava karijeru.

Igrala se 55. minuta, svemogući Sander Sagosen pucao je sedmerac za +2, ali zaboravio je da njegovi visoki šutevi ne mogu baš tako proći iznad 206 cm visokog Ašanina. Dvije i pol minute prije kraja Jondal je probao sa strane, ni tu nije bilo prolaza.

Duvnjak: Ne znam kako mi je tata preživio ovu utakmicu...
Duvnjak: Ne znam kako mi je tata preživio ovu utakmicu...

Koliko je to nezamislivo bilo, govori sljedeći podatak kojim se baš ne ponosimo, ali... U sedam prethodnih utakmica i još tih 55 minuta polufinala hrvatski golmani obranili su isto toliko sedmeraca na turniru. Dva. 

Nekad je zato bitniji tajming, otprilike kao što norveškom kapetanu Bjornsenu nije bilo bitno što je pokazao krajnje nedostojanstvo u porazu i prema svom kolegi, protivniku. Sportašu, na kraju krajeva.

- To je kao neki vic, golman koji ne može ništa obraniti odjednom protiv nas igra utakmicu života.

Sve ima svoje zašto, pa i to. Mirni i pristupačni Zagrepčanin, s kojim steknete dojam kao da ne može nikome reći ne, pa tako nije mogao ni treneru kad mu je rekao da je njegovo mjesto na golu.

- Počeo sam kao igrač, ali onda me trener bacio na gol. Neka, ja volim taj adrenalin kada lopta ide prema meni ili ja prema njoj. Zaljubio sam se u rukomet, uvijek je nekako bio broj jedan. Mislim da sam dobro izabrao. Valjda, ha, ha, ha.

'Vidio sam Duvnjaka kako se moli prije drugih produžetaka'
'Vidio sam Duvnjaka kako se moli prije drugih produžetaka'

S 19 je već otišao u inozemstvo, prvo u španjolski Ademar, zatim njemački Balingen i Firesenheim, pa u Portugal i Sporting dok se nije vratio u Zagreb. Lisabon mu je ostao u posebnom pamćenju. Dok se nije dogodilo polufinale s Norveškom, naravno.

- U Lisabonu sam upoznao svoju suprugu, Meksikanku Belen Aguirre. Život je u Lisabonu bio prekrasan, kako za igrati, tako i za živjeti. Prekrasno iskustvo., sve mi se poklopilo. Dobili smo i dijete, malog Liama s kojim nastojim pričati na hrvatskom, ali borba je sada, ha, ha. Sa suprugom se sporazumijevam na španjolskom i nadam se da će Liam propričati oba jezika. Što više, to bolje.

I što više naš Aške pripremi protiv Španjolske, to bolje, također.

POGLEDAJTE S KIM JE OD RUKOMETAŠA TRENER LINO ČERVAR IMAO NAJVIŠE RAZMIRICA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše
BIRTIJA

Da bar za važne stvari na Trg izađe jednako kao za sportaše

Volio bih dočekati da se isti ljudi koji se svako toliko okupe slaveći uspjeh pojedinca ili grupe sudržavljana u jednakom broju, ili plus još toliko, redovito okuplja kako bi zaštitili svoja prava. Borba za više razuma

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali
LINO ČERVAR ZA 24SATA

Supruga Klaudija dočekala me u suzama, a suci su nas pokrali

Ja vodim bitke na terenu, a zajedno sa suprugom Klaudijom i onu životnu za njezino zdravlje. U deset situacija u finalu protiv Španjolske bili smo oštećeni, rekao nam je Lino Červar
'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'
SREBRNI 'KAUBOJ' MATANOVIĆ

'Stric i teta poginuli su u ratu, a ja sam po stricu dobio ime'

Otac je bio na prvih sedam utakmica, ostali su se rasporedili. Nažalost, Stockholm je bio predaleko i preskup, pa nisu došli tamo. Dresovi? Ma, svima sam dao i više njih, kaže nam Vlado Matanović