Obavijesti

Sport

Komentari 4

Astori je imao slastičarnicu u Cagliariju, obožavao kazalište...

Astori je imao slastičarnicu u Cagliariju, obožavao kazalište...
1

Nogometni svijet šokirala je vijest o smrti Davida Astorija, kapetana Fiorentine i talijanskog reprezentativca, koji je u 32. godini života preminuo noć prije utakmice protiv Udinesea

VIDEO

Davide Astori rođen je u Bergamu, gdje je napravio i prve nogometne korake u lokalnom klubu Pontisola.

Profesionalnu karijeru započeo je u Milanu, a nakon toga je prešao u Cagliari, u kojem je tijekom osam godina stasao u vrhunskog igrača. Interes za ovog igrača je 2012. godine pokazao ruski Spartak iz Moskve, a spominje se i Manchester United.

Astori je iz odanosti prema klubu odbio ponudu vrijednu 12 milijuna funti, a karijeru je 2016. godine nastavio u Fiorentini, gdje ju je tragično i okončao.

Slučaj Astori: Tužitelj otvorio istragu zbog ubojstva iz nehaja
Slučaj Astori: Tužitelj otvorio istragu zbog ubojstva iz nehaja

Iza sebe je ostavio suprugu, Francescu Fioretti, bivšeg modela i dvogodišnju kćer Vittoriju. Francescu je upoznao 2013. godine na zabavi, dok je još igrao u Cagliariju.

Tamo su zajedno otvorili i trgovinu sladoledom i time se htio baviti nakon profesionalne nogometne karijere, no lopta ga je odvela prvo u Romu, a zatim Fiorentinu, gdje je od ove sezone nosio i kapetansku traku.

Dok je igrao u Cagliariju financirao je kazalište na otvorenom na najvećoj gradskoj plaži Poetto.

Današnje naslovnice talijanske štampe posvećene su kapetanu...

Nakon nogometne karijere plan mu je bio voditi normalan obiteljski život uz ženu i kćer koje su ga vjerno pratile i podržavale, a onda se tako iznenadno oprostio od svega.

Njegov, nažalost, prekratak život, najbolje će dočarati izjave brojnih nogometnih velikana koji se kroz tugu opraštaju od svog kapetana, suigrača, kolege, a ponajprije prijatelja.

- Bio je pravi kapetan, poseban tip, sada nam je dužnost biti blizu njegove obitelji - izjavio je Andrea Della Valle i napomenuo da je Astori danas trebao produžiti ugovor.

 

Uuuuuuuuu tic-tac-tic-tac ❤️💥🤘🏻 . . . . #assafa

Objavu dijeli Francesca Fioretti (@francesca_fioretti)

Šokirani ovom viješću, brojni suigrači i ostale kolege iz nogometnog svijeta na društvenim su mu mrežama uputili brojne emotivne poruke. Veliki Gigi Buffon se na svom Instagramu pozdravio s reprezentativnim kolegom.

- Bio si najbolji izraz staromodnog svijeta, onog kojeg su ljudi napustili, onog s vrijednostima poput altruizma, elegancije, ljubaznosti i poštovanja prema drugima. Divim ti se zaista, bio si jedan od najboljih sportaša koje sam susreo. 

Navijači Fiorentine opraštaju se od Astorija: Ciao, capitano!
Navijači Fiorentine  opraštaju se od Astorija: Ciao, capitano!

Osim njega, poruke tuge i nevjerice uputili su Totti, Montella, Borja Valero, Diego Lopez, Pirlo, ali i veliki klubovi poput Real Madrida, Barcelone, Manchester Cityja... Slijedi obdukcija koja će biti obavljena sutra, a za sada se sumnja da je uzrok smrti srčani zastoj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled