Obavijesti

Sport

Komentari 15

ATP čestitao Čiliću: Dostigao sam prekretnicu, cilj je - 600

ATP čestitao Čiliću: Dostigao sam prekretnicu, cilj je - 600
1

Marin je osvojio 18 turnira, među kojima i US Open. Ali i masters 1000 u Cincinattiju i Davis cup. Uz to, 191 tjedan proveo je na ATP ljestvici među deset najboljih na svijetu, a bio je i treći tenisač svijeta, što mu je ranking karijere

VIDEO

Marin Čilić plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Moskvi nakon što je u hrvatskom okršaju 2. kola pobijedio Ivu Karlovića 6-1, 7-6.

Bio je to njihov sedmi međusobni susret i četvrta Čilićeva pobjeda protiv Karlovića, ali i 500.na ATP Touru. Marin Čilić jučer je tako postao tek deseti aktulani tenisač koji ima 500 pobjeda na Touru.

Pokretanje videa...

01:57

Trinaest godina nakon prve pobjede Marin je, kako piše stranica ATP Toura, na još jedan način ušao u elitno društvo najboljih.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"ATP Tour čestita Hrvatu koji je u Moskvi zabilježio 500. pobjedu u karijeri", stoji na njihovoj stranici, uz prigodan video.

Doktor bez lijeka za Čilića: Marin je u četvrtfinalu Moskve
Doktor bez lijeka za Čilića: Marin je u četvrtfinalu Moskve

- To bi definitivno značilo da sam imao izvanrednu karijeru. Na touru sam dugi niz godina i manje-više svaka mi je sezona bila konzistentna. Svjestan sam te prekretnice koju sam dostigao i veliko je zadovoljstvo što se rad pokazuje u rezultatima. Općenito, moj cilj je biti najbolji što mogu biti - rekao je Čilić za ATPTour.com, koji naglašava kako je Marin u karijeri osvojio 18 turnira među kojima i US Open.

Podsjećaju na njegov put do naslova u New Yorku te na Cincinatti, njegov jedini osvojeni masters 1000 turnir i Davis cup prošle godine. Uz to, 191 tjedan proveo je na ATP ljestvici među deset najboljih na svijetu, a bio je i treći tenisač svijeta, što mu je ranking karijere.

- Želio bih stići do 600 pobjeda. Bilo bi to nevjerojatno postignuće - kazao je Čilić, kojemu će za tu 600. pobjedu, ako nastavi ovim tempom, trebati oko tri godine.

Tennis: US Open

Prvu je ostvario 2006. godine u 1. kolu turnira u Zagrebu protiv Igora Andrejeva. Stota je stigla protiv Philipa Kohlschreibera u polufinalu Beča. U trećem kolu Queensa 2012. godine protiv Lukasa Rosoal stigla je 200. pobjeda, a sigurno mu je najdraža 300. po redu koju je ostvario protiv Keija Nishikorija u finalu US Opena 2014. godine, a tri godine kasnije za 400. pobjedu u karijeri pobijedio je Stevea Darcisa u polufinalu turnira u Istanbulu, i sada Karlovića u Moskvi za 500.

Prinova u obitelji Čilić: Tenisač najavio novog člana svoga tima
Prinova u obitelji Čilić: Tenisač najavio novog člana svoga tima

Već večeras imat će priliku za 501. pobjedu. U četvrtfinalu Kremljin cupa u Moskvi ga čeka Francuz Jeremy Chardy, koji je u susretu 2. kola pobijedio Srbina Miomira Kecmanovića sa 6:3, 6:4. Do sada su igrali pet puta, a Čilić vodi 3:2 u pobjedama.

Tenisači s 500 pobjeda

  1. Roger Federer – 1,229
  2. Rafael Nadal – 967
  3. Novak Đoković – 878
  4. Andy Murray – 666
  5. Tomas Berdych – 640
  6. Fernando Verdasco – 544
  7. Richard Gasquet – 537
  8. Tommy Robredo – 533
  9. Stan Wawrinka – 509
  10. Marin Čilić - 500      
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener