Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Aukcijska kuća potvrdila: Nitko od 'vatrenih' ne prodaje broncu

None Foto: Robert Belošević/PIXSELL

Broncu iz Francuske 1998. godine na aukciju je stavio kolekcionar koji ju je kupio prije 10 godina. Ta medalja pripada kolekciji 10 dodatnih medalja koju su dobili predstavnici nacionalnih saveza i Fife

Nakon velike potrage u slučaju “medalja”, sve je napokon otkriveno. Nitko od vatrenih iz 98.’ ne prodaje broncu koju su mukotrpno zaradili. Prodavač je kolekcionar koji je medalju kupio prije deset godina od neimenovanog fifinog dužnosnika, potvrđeno je iz aukcijske kuće Agon SportsWorld koja je medalju i stavila na dražbu, prenosi RTL.

ŽIVOT S BRONCOM Nude mi 20.000 € za medalju iz 1998. Ali ja je ne dam!

Naime, Fifa je na SP-u Francuskoj 1998. godine podijelila 30 medalja članovima naše reprezentacije te još 10 komada koji su završili u rukama predstavnika nogometnih saveza i fifinih dužnosnika. Toj kolekciji dodatnih medalja pripada ova koja se prodaje.

Medalja je procijenjena na 7500 eura, a da je riječ o nekom hrvatskom reprezentativcu, ona bi vrijedila puno više, kažu iz aukcijske kuće. Tako je slučaj “medalja”, koji je podigao na noge bivše reprezentativce, dobila svoj završetak.

PRODAJE SE BRONCA Ćiro: Ma ne bih dao hrvatsku broncu ni za 7 milijardi dolara!

Mnogi igrači su se javljali kako je njihova medalja na sigurnom mjestu, a neki su pokušali kopirati Sherlocka Holmesa i otkriti o kome je riječ.

Sve je na kraju sretno završilo, no svakako veseli da je ta prelijepa priča iz Francuske, koja nam je toliko sreće i radosti donijela, barem na trenutak oživjela i pomogla nam da shvatimo koliko je to bio ogroman uspjeh za nas.

Komentari (15)
  • Komad kovine. Ne vrijedi nista, ko moja odlicja iz rata. Sve koroziralo i oksidiralo. Jedino se plastične kutije drze.

    22. 11. 2018,   09:14
  • Ta onda ni ne vrijedi kao ove koje imaju naši vatreni... Ne'š ti medalju od nekog tamo stranca koji je nije ni zaslužio... I zašto ju je taj neki lik uopće dobio...

    22. 11. 2018,   08:58
  • dakle, aukcijska kuca svjesno obmanjuje kupce i laze. oglasavaju je kao jednu od samo 30 napravljenih, a ustvari je 40-ta i dobio ju je neki uredski stakor iz fife.

    22. 11. 2018,   09:18