Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Australija: Kristijan Vugrinski osmi u finalu Svjetskog kupa

None Foto: Hrvatski gimnastički savez

Kristijan je odmah na počtku vježbe na konju s hvataljkama napravio tehnički pogrešku koja mu je razbila ritam i nije se uspio vratiti. Na kraju je i pao te osvojio 12,200 bodova. Šteta jer je za broncu trebalo 13,400

Hrvatski gimnastički reprezentativac Kristijan Vugrinski zauzeo je osmo mjesto u finalu konja s hvataljkama na prvom ovosezonskom turniru Svjetskog kupa u Melbourneu.

Vugrinski na žalost nije uspio ponoviti odličan nastup iz kvalifikacija. U finalu je ovaj 28-godišnjak zbog serije pogrešaka i u konačnici pada sa sprave skupio 12,200 bodova. Zlatni je Kazahstanac Nariman Kurbanov (14,933), srebrni Tajvanac Chih Kai Lee (14,833), dok je domaćinu Christopheru Remkesu pripala bronca (13,400).

- Razočaran sam, vjerovao sam da mogu napraviti vježbu ovdje do kraja. Ali, problemi su za mene krenuli od starta vježbe i to na kraju nije moglo dobro ispasti - kratko je prokomentirao hrvatski finalist.

- Kristijan je odlično zagrijao spravu, ali kad je krenulo natjecanje, odmah nakon "škara", pri prijelazu na jednu hvataljku, napravio je tehničku pogrešku koja ga je skupo stajala. Razbila mu je ritam vježbe i nakon toga su se greške nizale jedna za drugom dok na kraju nije i pao. Šteta, jer za broncu je trebalo tek 13,400 bodova. No, bodovi su ipak osvojeni, a i pripremili smo teren za sljedeću godinu za Tina Srbića i ostatak ekipe koja će 2019. u Melbourneu hvatati bodove za plasman na Olimpijske igre u Tokiju - izvijestio je iz Australije trener Tigran Gorički.

Novo natjecanje iz serije Svjetskih kupova na rasporedu je od 15. do 18. ožujka u Bakuu, gdje će Hrvatsku predstavljati Filip Ude i Robert Seligman na konju s hvataljkama, Anton Kovačević na preči te Ana Đerek na gredi i parteru. Aktualni svjetski prvak na preči, Tin Srbić, ovom društvu pridružit će se nekoliko dana kasnije, od 21. do 24. ožujka na SK-u u Dohi. 

*Kristina Leovac, Hrvatski gimnastički savez
 

Tema: Sport fanatik

Komentiraj, znaš da želiš!