Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Azerima sam rekao: Jurčević? Hrvat je, naravno da je dobar...

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Najopasniji je napadač Mirabdula Abasov, a naš klupski kapetan Ruslan Abišov vrlo je iskusan stoper, ali je dugo izbivao s terena zbog ozljede, pa je pitanje u kakvom će biti stanju, rekao nam je Goran Paracki

Čim je Nikola Jurčević sjeo na klupu Azerbajdžana, suigrači su me počeli ispitivati. Nepoznanica im je i zanimalo ih je kakav je kao trener, a ja sam kazao: ‘Pa Hrvat je, kakav bi bio?!’ 

Rekao nam je to kroz smijeh Goran Paracki (32), igrač azerbajdžanskog Neftčija. Klupski je rival Filipa Ozobića, ali i susjed jer stanuju u istoj zgradi. 

- Azeri imaju veliki respekt prema Hrvatskoj. Svima je vrata otvorio Prosinečki jer je ovdje napravio vrlo dobar posao. O njemu svi govore u superlativima i kažu da je reprezentacija igrala najbolje pod njegovim vodstvom. To je i jedan od razloga što se savez opet odlučio za hrvatskog stručnjaka.

S Parackim u Neftčiju igra nekoliko reprezentativaca Azerbajdžana, a on ističe dvojicu:

- Najopasniji je napadač Mirabdula Abasov, a naš klupski kapetan Ruslan Abišov vrlo je iskusan stoper, ali je dugo izbivao s terena zbog ozljede, pa je pitanje u kakvom će biti stanju.

Goran prognozira “miroljubivih” 2-0 i dodaje:

- Baku je grad u kojem se sve događa i zbilja uživam ovdje. Liga je malo slabija od HNL-a. Slabiji su i tempo i konkurencija. Jurčević bi mogao odahnuti jer sam načuo da bi se dogodine liga trebala proširiti . završio je biviši veznjak Istre 1961.

Komentiraj, znaš da želiš!