Obavijesti

Sport

Komentari 0

Babić osvojila povijesno zlato u sambu, Matić do bronce u judu

Babić osvojila povijesno zlato u sambu, Matić do bronce u judu
10

Hrvatska je došla do dvije medalje na Europskim igrama u Minsku. Lucija Babić napravila je veliki rezultat zlatom u sambu nakon što je u finalu pobijedila Ukrajinku Moskalovu. Barbara Matić uzela je broncu u judu

VIDEO

Treći natjecateljski dan drugih Europskih igara u Minsku (21-30. lipnja) hrvatski su predstavnici završili s dva osvojena odličja.

Povijesno zlato osvojila je Lucija Babić u sambu, nakon što je s u finalu s uvjerljivih 4-0 svladala Ukrajinku Katerinu Moskalovu. Babić je u četvrtfinalu bila bolja od Bjeloruskinje Namazove sa 3-0, a u polufinalu od Moldavke Budeanu sa 3-2. Budući da se radi o sportu svojstvenom državama bivšeg Sovjetskog Saveza (sambo je kombinacija nekoliko borilačkih vještina, a u prijevodu s ruskog glasi: samoobrana bez oružja), uspjeh Hrvatice itekako dobiva na vrijednosti. 

2019 European Games - Judo - Sambo - Women

I druga medalja na EI stiže u Hrvatsku iz borilačkog sporta. Judašica Barbara Matić je u kategoriji do 70 kg izborila broncu. Nakon što je ipponima eliminirala Belgijku Taeymans i Grkinju Teltsidou, u trećem je kolu poražena od Francuskinje Gahie, da bi u pobjedničkom repasažu protiv Irkinje Fletcher izborila borbu za broncu. U završnom nastupu, vrijednom europske bronce, bila je bolje od Poljakinje Darije Pogorzelec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
2019 European Games - Judo - Women
2019 European Games - Judo - Women 2019 European Games - Judo - Women

Blizu odličja bio je u sambu i Dino-Dominic Sumpor (kategorija do 74 kg), koji je poražen u borbi za broncu od Bjelorusa Stsiapana s tijesnih 1-2. Judaš Dominik Družeta poražen je u kategoriji do 81 kg na startu natjecanja od Talijana Parlatija. U ponedjeljak nastupaju Karla Prodan (do 78 kg), Ivana Šutalo (+78 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg).

Streličari Amanda Mlinarić i Mario Vavro u ekipnom dijelu složenog luka bili su u zoni odličja, na kraju im je za broncu nedostajao samo jedan krug. Vavro je u pojedinačnoj konkurenciji složenog luka izborio osminu finala (27. lipnja), a u ponedjeljak će na strelište naši predstavnici u olimpijskom luku - Tihana Kovačić i Matija Mihalić.

Nakon što je u jutarnjem nastavku kvalifikacija naš ponajbolji strijelac u disciplini trap Giovanni Cernogoraz četvrtim mjestom izborio finale, očekivala  se i njegova borba za odličje. No, nije to bio njegov dan, Cernogoraz je završio kao šesti. Drugi naš adut u trapu, Anton Glasnović, pucao je bolje nego prethodnog dana i za dva je “goluba” ostao pred vratima finala. Na  kraju je ukupno deseti.

Streljastvo

Boksač Toni Filipi izborio je četvrtfinale teške kategorije, nakon pobjede nad Ircem Anthonyjem Browneom (4-1). Filipija još jedna pobjeda dijeli od brončane medalje, a može je izboriti u utorak u dvoboju s Mađarom Adamom Hamorijem.  U poluvelter kategoriji Erik Pijetraj se oprostio od natjecanja porazom u drugom kolu od Talijana Di Lernie (0-5).

Ponedjeljak donosi nastup i jedine nam boksačice na EI, Sara Beram odmjerit će snage s Bjeloruskinjom Brujevič.

Naš muški biciklistički tercet nastupio je na cestovnoj utrci (180 km). Viktor Potočki je stigao 90., Antonio Barac 100., Filip Kvasina 108. u konkurenciji 136 biciklista.

Stolnotenisači su uspješno odradili 3. kolo  pojedinačne konkurencije. Andrej Gaćina je sa 4-3 svladao Francuza Simona, a Tomislav Pucar sa 4-1 Ukrajinca Priščepa.

S kvalifikacijskim natjecanjima u ponedjeljak kreću i naši badmintonaši, a uzdanice na EI su nam Maja Pavlinić i Zvonimir Đurkinjak

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener