Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Babić s igračima na blagoslovu: Želimo zlato za našu domovinu

None Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL 10

Izbornik naše rukometne reprezentacije Željko Babić poveo je igrače u Nacionalno svetište Sv. Josipa u Karlovcu kako bi primili blagoslov za što bolje rezultate na OI u Riju

Hrvatski rukometaši predvođeni izbornikom Željkom Babićem stigli su po blagoslov na misu u Nacionalno svetište Svetog Josipa u Karlovcu, inače zaštitniku Hrvatske.

rukometasi | Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Facebook Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Facebook

Rektor˛svetišta svećenik Antun Sente rekao je da će igrače podržati molitvom te će se zajednički moliti Svetom Josipu za zlatnu medalju. Izbornik reprezentacije Željko Babić objašnjava da je u svetištu bio prije nekoliko mjeseci i svećeniku je obećao da će se vratiti ponovno, zahvaliti se Svetom Josipu na svim rezultatima i doći sa reprezentacijom. 

- Jasno da svi mi želimo zlato, kao i što svi želimo sve najbolje našoj domovini, međutim nekada se jednostavno ne stvore preduvjeti za to. Fokus, u konačnici ne treba biti na medalju, nego na našim obavezama koje mi svi imamo, ja prvi, prema Republici Hrvatskoj, prema našem sportu. Tako da angažman, disciplina, pripadnost, vjera u sebe i tim, tu nas nitko ne smije pobijediti - rekao je izbornik Babić i dodao:

rukometasi | Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Facebook Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL/Facebook

- Nadam se da ćemo mentalno, fizički i duhovno biti spremni za sve napore koji nas očekuju na Olimpijskim igrama. To je sigurno jedan zahtjevan turnir, međutim kako će biti nama, tako će biti i drugima, kvaliteta se je izjednačila tako da je bilo što teško prognozirati po pitanju turnira, ali vjerujem da će svi hrvatski igrači željeti pobijediti i da ćemo dati sve što budemo imali u tom trenutku da ostvarimo što bolji rezultat - rekao je Željko Babić.

Kako je to izgledalo, pogledajte u videu:

Tema: Olimpijske igre Rio de Janeiro 2016.

Komentari (20)
  • sretno decki

    28. 7. 2016,   18:25
  • Babić, ako si stvarno vjernik, otiči ćeš u crkvu i pomoliti se kao i svaki drugi igrač ili građanin a nećeš voditi masu novinara da te "vide i ovjekovječe" u crkvi isto kao što čine Milnović, Kitarović, Orepić itd.. To nema veze niti sa vjerom niti sa normalnim ponašenjem jednog trenera nego jedino "kupovanjem" glupih koji u tomu vide i vjeru i domoljublje.. Možeš ti vodati ekipu po svim svetištima svijeta, ako ne budete igrali srčano i složno i hladne glave, kupiti vam se doma.. Od srca želim da se posvetite protivnicima i proučite njih te odigrate kako znate i umijete pa kako bude.. Nadamo se najboljem i sretno vam!

    28. 7. 2016,   23:41
  • I ja sam vjernik, ali ovaj Babić je malo pretjerao i pomješao svoju privatnu vjeru i posao koji obavlja.

    28. 7. 2016,   23:05