Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bad Blue Boysi kasno navečer počeli stizati na Piazzu Duomo

None Foto: 2

Dečkima iz Ljubuškog je kod Rijeke pukla guma, ali su svi sretno stigli do Milana. A na Piazzi Duomo su se s Dinamovim obilježjima pojavili samo dečki iz Zaboka i Sv. Križa Začretja

Milan je tek jučer u večernjim satima prodisao 'plavo', prvi navijači Dinama konačno su počeli kapati u Italiju. Ne, nisu to još bile rijeke Dinamovih navijača, već tek poneke grupice koje i nije bilo lako prepoznati u velikoj gužvi koja cijele dane vlada na Piazzi Duomo. Tako smo po šetnji gradom upoznali navijače iz Zagreba, Zaboka, Sv. Križa Začretja, stigli su i dečki iz Ljubuškog koji su imali najvećih problema na putu.

- Krenuli smo u ponedjeljak u 7 ujutro, ali nam je tijekom dana kod Rijeke pukla guma. I tu su krenuli veliki problemi, haha. Na kraju smo u Milano stigli tek oko 21 sat - smiju se dečki iz Ljubuškog. Ipak, taj je auto bez ikakvih problema stigao do Milana, tako da roditelji i prijatelji - nema brige.

Hrvatskim navijačima se i nije bilo jeftino uz poneku pivicu opustiti na Piazzi Duomo, na glavnom milanskom trgu za pola litre 'najbolje tekućine na svijet' (čitaj pivo) treba izdvojiti i po 8-9 eura. Tako su prvi Dinamovci okupirali pubove i kafiće nedaleko od samog centra. Jedini dvojac koji je već ponedjeljkom šetao sa Dinamovim šalovima bili su dečki iz Zaboka i Sv. Križa Začretja, oni su već i u ponedjeljak bili spremni za utakmicu.

- Uh, danas će ovdje biti pravi kaos, sve će biti obojeno u plavo. Ne, ne zanimaju nas neredi, samo cuga i Dinamo - poručili su nam dečki. I pozvali nas na pivu. Jesmo li pristali? Haha, bez glupih pitanja...

U Milanu se danas očekuje više od pet tisuća hrvatskih navijača, no prema nekim pričama moglo bi ih biti i puno više. Od Zagreba do Milana ima tek 6-7 sati vožnje, velika većina se na utakmicu zaputila u ponedjeljak poslije posla, a neki su i danas u jutarnjim satima krenuli na put.

Po nekim pričama ovo bi moglo biti najmasovnije europsko gostovanje Dinamovih navijača u povijesti, za sada rekord drži odlazak u Stuttgart 2004. godine kada je na stadionu bilo čak 7000 tisuća navijača. No, dosta ih je stiglo iz Njemačke, ovoga puta većina su navijači iz Lijepe naše.

Danas se u Milanu već od ranih jutarnjih sati očekuje spektakl, Milano će biti obojan u plavo, bit će to još jednom 'modri Milano'. Posljednji put, sada već daleke 2000. godine, na San Siru je bilo oko 4500 tisuća Dinamovih navijača, ovoga puta taj će broj biti veći. Bez obzira što se preko Dinama moglo kupiti tek četiri tisuće ulaznica. Hrvati su ipak prelukavi, ljudi će se na sve načine snaći kako bi uspjeli danas doći na stadion.

Komentari (89)
  • blago onima koji imaju para za otic tako negdje usred radnog tjedna..

    25. 11. 2019,   23:25
  • Dinamo Zagreb

    26. 11. 2019,   06:23
  • Hahaha kakva ekipa,vidi im se na faci da navijaju za dinamo,takve i zamisljam navijace dinama.

    25. 11. 2019,   23:16