Obavijesti

Sport

Komentari 13

Badelj: Draž nogometa je kad sudac zezne pa ti vrati

Badelj: Draž nogometa je kad sudac zezne pa ti vrati
1

Bezveze je to sa šest sudaca, centralni događaj na terenu trebali bi biti igrači. A sad imamo više sudaca nego igrača, kaže trener Dinama Jurčić

VIDEO

Nogometaši Dinama u četvrtak će na svom Maksimiru ugostiti belgijski Anderlecht u prvoj utakmici Europske lige. Belgijanci dolaze nakon poraza u nacionalnom prvenstvu, dok Dinamo u HNL-u pobjeđuje sve redom.
- Anderlecht je velika ekipa. Oni su nogometna institucija, a po nekim Uefinim kriterijima su među deset najboljih klubova u Europi. Ma imam stvarno jako visoko mišljenje o Anderlechtu - počeo je Kruno Jurčić, koji je na posljednju utakmicu u Belgiju poslao pomoćnika Tomu Rukavinu.
 - Igraju 4-2-3-1, no imaju dosta problema s ozljedama. Najopasniji su Bousouffa, Suarez i Van Damme. U 8. minuti su gubili 2-0 od St. Truiden, ali to nije bila utakmica koja bi pokazala pravo stanje stvari. Ofenzivno su dobri, igraju od noge do noge, a ja se posebno bojim prekida. Imaju nekoliko igrača preko 190 cm, no spremamo se na to, radili smo na treninzima skok igru - priča Kruno, koji nema previše dvojbi oko početnih 11.
- Da, stvarno nemam dvojbi, već sad znam tko će početi utakmicu. Bišćan i Carlos neće igrati, ali očekivanja ostaju velika.
Iz svake riječi trenera Dinama nazirao se optimizam, koji je prenio i na svoje nogometaše.
- Uz puni stadion doći ćemo do pobjede koja bi nam puno značila. Stekli bi poštovanje ostalih klubova, a protiv momčadi kao što su Anderlecht ili Hearts moramo tražiti pobjedu - dodao je Milan Badelj. Osim što je na Maksimiru premijera Europske lige, gledatelji će na stadionu po prvi put vidjeti šest sudaca.
- Ma, to je bezveze, nisam za to. Centralni događaj trebali bi biti igrači. Nije smisao nogometa da imamo više sudaca nego igrača - kaže trener, a složio se i Badelj:
- Uefa nije trebala eksperimentirati. Draž nogometa je kad se negdje zezne pa se to opet negdje poslije vrati. Neće biti previda, a oni daju draž nogometu. Ne smije biti više od tri suca.
Jurčić je rekao da zna sastav, a u prvih 11 gotovo sigurno će biti i Sammir kojeg je zagrebačka publika uzela na zub.
- Nije presudno zviždi li mu netko ili ne. Pa on je profesionalac i tako će se ponašati.
Badelj je uvjeren da momčad ne treba posebno motivirati za ovu utakmicu. Stadion će biti pun, a čak su i Hrvati iz Novog Sada najavili dolazak.
- I u mom kvartu (Gajnice) se traži karta više. Ljudi su stvarno zagrizli za tekmu - završio je Badelj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener