Obavijesti

Sport

Komentari 18

Badelj je u idealnoj momčadi 3. kola, Isco je uvjerljivo najbolji

Badelj je u idealnoj momčadi 3. kola, Isco je uvjerljivo najbolji
1

SOFASCORE Idealnu momčad trećeg kola SP-a u Rusiji predvode španjolski veznjak Isco i vratar Južne Koreje Hyun-Woo Jo, a svoje mjesto u sredini je golom protiv Islanda pronašao i naš Badelj

VIDEO

Dvije utakmice skupine G okončale su i treće kolo Svjetskog prvenstva u Rusiji. Engleska i Belgija odigrale su 0-1 i tako su Belgijci grupnu fazu završili na prvom mjestu, a Panama i Tunis završili su 1-2. Hrvatska je pobjedom 2-1 protiv Islanda osigurala prvo mjesto u skupini, a u osmini finala Vatrene čeka Danska.

Hrvatska je protiv Islanda izašla gotovo s drugom momčadi. Od standardnih prvotimaca počeli su samo Luka Modrić i Ivan Perišić. Briljirao je u toj utakmici naš Milan Badelj, koji je jednim golom i jednom asistencijom zaslužio mjesto u idealnoj momčadi trećeg kola SP-a u Rusiji, sudeći prema ocjenama portala SofaScore.

*SofaScore je prema statističkim parametrima, u kojima nema dojma niti bilo kakvoga ljudskog faktora, objavio idealnu postavu drugog kola.

GOLMAN

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hyun-Woo Jo (Južna Koreja)

Ocjena: 8,8

Golman Južne Koreje odigrao je sjajnu utakmicu protiv Njemačke, na kojoj je imao čak šest obrana. Sačuvao je svoju mrežu netaknutom, a Njemačka je porazom 2-0 od Južne Koreje okončala svoj put u Rusiji, već nakon grupne faze natjecanja.

BRANIČI

Thiago Silva (Brazil)

Ocjena: 8,5

Stoper Brazila odigrao je odličnih 90 minuta protiv Srbije. Pet puta je spasio svoja vrata, a dobru predstavu okrunio je i jednim pogotkom. Uz Neymara, bio je najbolji igrač na terenu.

Andreas Granquist (Švedska)

Ocjena: 8,3

Najbolji igrač na susretu Meksika i Švedske bio je švedski stoper Granquist. Odigrao je svih 90 minuta, pet puta blokirao udarce protivnika, a svemu tome dodao je i jedan gol.

Jan Bednarek (Poljska)

Ocjena: 8,2

Stoper Poljaka Jan Bednarek bio je najbolji igrač u susretu protiv Japana. Uz 92% točnih dodavanja i pet blokiranih šuteva, zabio je i jedini gol na utakmici te tako osigurao svojoj momčadi počasnu pobjedu na ovom SP-u.

ZADNJI VEZNI

Milan Badelj (Hrvatska)

Ocjena: 8,4

Jedini Hrvat koji je pronašao svoje mjesto u idealnoj momčadi trećeg kola SP-a u Rusiji je Milan Badelj, strijelac prvog pogotka protiv Islanda. Briljirao je među pomlađenom hrvatskom postavom s 89% točnih dodavanja, a na samom kraju utakmice dodao je i asistenciju za drugi gol i pobjedu protiv Islanđana.

DESNO KRILO

Lionel Messi (Argentina)

Ocjena: 8,7

Očekivano, glavnu ulogu u igri Argentine protiv Nigerije imao je Leo Messi. Zabio je gol za vodstvo već u 14. minuti, a standardno dobrom igrom odveo je svoju momčad u osminu finala Mundijala u Rusiji.

CENTRALNI VEZNI

Isco (Španjolska)

Ocjena: 9,6

Iako je Španjolska u posljednoj utakmici grupne faze SP-a u Rusiji remizirala s Marokom, briljirao je na terenu veznjak madridskog Reala, koji ne samo da je bio najbolji na toj utakmici, nego je, po ocjenama, i najbolji u ovoj idealnoj momčadi. Odigrao je 90 minuta, ostvario 91% točnih dodavanja i zabio gol za 1-1 u 19. minuti susreta.

Salman Al-Faraj (Saudijska Arabija)

Ocjena: 8,2

Rezultatom 2-1 došla je i Saudijska Arabija do svoje počasne pobjede na ovom prvenstvu, iako nisu imali nade za prolazak dalje. Dominirao je na terenu 28-godišnji veznjak, a u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena upisao se i na listu strijelaca, zabivši izjednačujući pogodak.

LIJEVO KRILO

Salem Al-Dawsari (Saudijska Arabija)

Ocjena: 8,1

Uz kolegu Al-Faraja, briljirao je među Saudijcima i veznjak Al-Hilala koji je trenutno na posudbi u španjolskom Villarrealu. Dobru igru okrunio je pogotkom u zadnjim sekundama susreta, koji je njegovoj momčadi donio počasnu pobjedu na ovom Svjetskom prvenstvu.

NAPADAČI

Whabi Khazri (Tunis)

Ocjena: 8,5

Iako je odigrao 'samo' 89 minuta, izravno je Khazri sudjelovao u oba gola Tunisa u preokretu protiv Paname. Prvi je sam zabio, a kod drugog je asistirao Ben Youssefu i tako je na njegovim leđima Tunis došao do počasne pobjede u Rusiji.

Neymar (Brazil)

Ocjena: 8,5

Drugi Brazilac idealne momčadi bio je asistent Thiagu Silvi kod drugog pogotka Brazila u pobjedi protiv Srbije. Tri puta je tukao po golu, ali ništa nije ulazilo, no to nije omelo veznjaka Paris Saint-Germaina da odličnom igrom pronađe svoje mjesto u najboljih 11 trećeg kola Mundijala u Rusiji.

Grupna faza je gotova, a sad nas čeka dan pauze pa nokaut-faza. Brojne su se momčadi provukle kroz skupinu, ali više si nitko ne smije dopustiti pogrešku. Hrvatska u nedjelju ide na Dansku, a nakon tri pobjede u skupini svi su optimistični da ova generacija može daleko dogurati.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske