Obavijesti

Sport

Komentari 5

Badelj pristao na manju plaću i vratio se u svoju Fiorentinu

Badelj pristao na manju plaću i vratio se u svoju Fiorentinu
1

Lani sam želio probati nešto novo. Puno se toga od tada promijenilo, ali ne i moja povezanost s Fiorentinom, rekao je Milan Badelj, koji se nakon avanture u Laziju vratio u Firenzu

VIDEO

Novinari su bili spremni, no press konferencija kasnila je pola sata, što nije uobičajena praksa. Čekalo se Milana Badelja (30)

- Ispričavam se zbog kašnjenja, ali velike igrače se isplati čekati. Danas je jako važan dan za Fiorentinu, jer smo nakon mjesec i pol dana pregovora vratili Badelja u Fiorentinu. Milan će biti najveća kupovina godine - rekao je Joe Barone, drugi čovjek kluba.

Potom je stigao Badelj odjeven u klupski sako.

- Želim vratiti povjerenje koje je ukazano, ali najviše želim vratiti povjerenje navijača. Prošle godine sam želio probati nešto novo i otišao sam u Lazio. Puno se toga od tada promijenilo, ali ne i moja povezanost s Fiorentinom. Veliko hvala Fiorentini na prilici i treneru na povjerenju. Igrat ću na bilo kojoj poziciji, koju god mi odredi - rekao je Badelj.

 

U Lazio je otišao u svibnju 2018. netom prije početka Svjetskog prvenstva u Rusiji, a u oproštajnom pismu od navijača napisao je da "još nije spreman zauvijek se vezati za Fiorentinu". No nakon samo godinu dana, 23 nastupa i jednog gola za Lazio, Miki se vratio u Fiorentinu, klub u kojem je, kako kaže, "pronašao mir, ravnotežu i sreću".

Badelj je za Fiorentinu odigrao 140 utakmica i zabio šest golova, a njegov povratak u Firenzu razveselit će i izbornika Zlatka Dalića, jer će gotovo sigurno biti u startnoj postavi. Lazio ga je za milijun eura posudio Fiorentini na godinu dana s mogučnošću otkupa ugovora. Želi li ga Fiorentina otkupiti, morat će platiti četiri milijuna eura, jer Badelju ugovor s Lazijom istječe u svibnju 2022. U prvom mandatu u Fiorentini Badelj je na godinu imao 1,3 milijuna eura, no ovaj put bi plaća trebala biti manja. 

U Laziju je zarađivao 1,5 milijun eura na godinu, dok bi u Fiorentini trebao imati milijun eura. 

- Nikad nisam prestao voljeti Firencu i Fiorentinu, vrlo sam povezan s klubom. U Laziju mi nije išlo kako sam želio, ali je sada najvažnije da sam se vratio kući. Očekujem da učinim sebe i ovaj klub boljim - kazao je Badelj, koji je 2014. godine stigao u Fiorentinu.

Za četiri godine u Fiorentini Badelj je stekao velilko povjerenje trenera i što je još važnije - navijača, pa su ga nakon smrti Davidea Astorea proglasili kapetanom, što mu je bila velika čast i priznanje. Badelj bi opet u Fiorentini mogao nositi kapetansku vrpcu.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome