Obavijesti

Sport

Komentari 36

Baggio: Zvone Boban i Maldini u Milanu? Meni to zvuči sjajno!

Baggio: Zvone Boban i Maldini u Milanu? Meni to zvuči sjajno!
13

Imao sam tremu kad smo se upoznali! Pa to je klasa na čijim sam velemajstorijama odrastao, impresioniram sam što sam dobio prigodu stisnuti ruku jednom od najvećih igrača svih vremena, rekao je Modrić

VIDEO

Na naše Vatrene i njihove uspjehe već smo se toliko navikli da nam dođe pod normalno imati svjetske megazvijezde u vlastitom dvorištu.

Privredna banka Zagreb kao članica Intesa San Paolo grupe iz sjajne je povoda u Opatiji dodala još "malo" zvjezdane prašine na Vatrenu priču. PBZ je organizator Italian soccer campa, nogometnog kampa za djecu u Hrvatskoj.

Jedno od lica te priče je i vjerojatno najbolji nogometaš kojeg je Italija ikad imala, Roberto Baggio. Pa je legendarni, danas 52-godišnji Zlatni repić nazočio promociji hrvatske inačice 'Italian soccer campa', cijela se priča odvijala u Opatiji, a kako su na istom bajnom mjestu do petka ujutro smješteni Zlatko Dalić i njegovi Vatreni, na istom smo mjestu vidjeli dvije Zlatne lopte.

Nekada najbolji nogometaš svijeta Robby Baggio i najbolji na svijetu danas, naš Luka Modrić, na istoj pozornici, zagrljeni! Amerikanci bi rekli, 'So much greatness'... Koliko nogometne veličine na jednom mjestu.

Opatija: Roberto Baggio na predstavljanju nogometnog kampa za djecu

Modrić i Dalić došli su dati svoju podršku nogometnome kampu za 150 djece koja će od 1. do 5. srpnja trenirati u Zagrebu, na stadionu NK Trnje. Posebnost kampa je što će veliki broj djece doći iz Dječjeg doma u Nazorovoj (za ostale, prijave počinju nakon 10. lipnja putem PBZ-ovih Facebook i Instagram profila).

- U Opatiji smo zahvaljujući podršci PBZ-a i zato što vjerujemo kako Hrvatska u svojoj djeci ima silan nogometni potencijal, kako je uostalom bezbroj puta već i dokazano. Djeca će u 'Italian soccer campu' trenirati po najmodernijim mogućim metodama. Davno prije završetka nogometne karijere znao sam da će upravo pomaganje djeci biti ono čime ću se baviti kada jednom prestanem igrati nogomet - pričao je Baggio koji je od 1982. do 2004. igrao za Vicenzu, Fiorentinu, Juventus, Milan, Inter i Bresciju.

- Ne, nisam više u nogometu. To više nije moj svijet. Ali djeci ću uvijek pomoći i pomagati, a ako je jedan od načina da to bude preko nogometa, onda neka bude tako. Nekoliko odabranih od tih 150 koji će početkom srpnja trenirati u Zagrebu imat će priliku otići i u sjedište talijanske nogometne reprezentacije, u Coverciano, pored Firenze - rekao je Baggio čestitajući Modriću i Daliću na silnim nogometnim uspjesima kojima su oduševili nogometni svijet i obradovali Hrvatsku.

Modrić: Baggio je klasa, imao sam tremu

Modrić je djelovao impresioniran činjenicom da je pored Robbyja Baggia...

- I jesam. Imao sam tremu kad smo se upoznali! Pa to je klasa na čijim sam velemajstorijama odrastao, naravno da sam impresioniram što sam dobio prigodu stisnuti ruku jednom od najvećih igrača svih vremena - govorio je Luka koji je potpisao i sa Baggiom razmijenio dresove Vatrenih i Azzurra.

Baggio je priznao da ga i dan-danas muči penal promašen u finalu SP-a 1994. (Luka je tada imao devet godina), a na pitanje o najavama da bi se Zvone Boban mogao vratiti u Milan kao sportski direktor tek je kratko rekao:

- Nije moje da to komentiram, ali sama imena sve govore: Paolo Maldini kao tehnički, a Zvone kao sportski direktor... Meni zvuči kao sjajna kombinacija! - rekao je Baggio pa se vratio onom važnijem.

Opatija: Roberto Baggio na predstavljanju nogometnog kampa za djecu

- Suradnja s Ujedinjenim narodima, sa velikim brojem organizacija koje mogu pomoći djeci... To me vodi. Stravično je da danas ima djece koja gladuju. Svi pričaju o nogometu, a ja kažem: gladno dijete ne može igrati nogomet. Moramo činiti ama baš sve što možemo da pomognemo djeci - rekao je talijanski superstar kojeg su navijači iz cijelog svijeta u online anketi izabrali za četvrtog najboljeg igrača u povijesti nogometa, iza Maradone, Pelea i Portugalca Eusebija.

Robby Baggio nikad nije uspio osvojiti Mundial, ali po svemu što radi nakon karijere, apsolutni je šampion i van nogometnog travnjaka.

Sa Baggiom su igrali Zvone Boban u Milanu, Robert Jarni u Juventusu, Dario Šimić u Interu i Anthony Šerić u Bresciji, a u Opatiju ga je došao pozdraviti riječki nogometaš Zoran Ban s kojim je Baggio u dresu Juventusa igrao davne 1993/94.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu