Obavijesti

Sport

Komentari 2

Bahrain: Jenson Button najbrži i u pustinjskoj utrci

Bahrain: Jenson Button najbrži i u pustinjskoj utrci
1

Engleski vozač Jenson Button došao je do treće pobjede u četvrtoj utrci svjetskog prvenstva u Formuli 1. Ovaj puta je slavio na VN Bahraina...

VIDEO

John Button razdragano je ljubio hostese i mehaničare u garaži Brawn GP-a punih dvadeset krugova prije kraja utrke. Otac vodećeg vozača Formule 1 bio je toliko siguran u sinovu drugu ovosezonsku pobjedu. I to s punim pravom. Jenson Button poveo je na Velikoj nagradi Bahraina već nakon 15 krugova, a do kraja utrke nitko mu se nije uspio niti malo približiti. Slavio je sa sigurnom prednošću ispred Vettela i Trullija.
- S nestrpljenjem očekujem sljedeću utrku u Barceloni. Ovaj bolid je odličan - izjavio je Button odmah nakon utrke.
Niz odličnih rezultata nastavio je i pobjednik prethodne utrke u Kini, Sebastian Vettel. Mladi Nijemac kroz cilj je prošao drugi, a za vodećim Buttonom u ukupnom poretku zaostaje trinaest bodova.
Najbrži vozač kvalifikacijskog treninga, Jarno Trulli, nije uspio ponoviti uspjeh iz 2004. godine. Tad je Veliku nagradu Monaka također počeo s prve pozicije, a na kraju pobijedio jedini put u karijeri. Zbog problema s gumama ovaj put se ipak morao zadovoljiti solidnim trećim mjestom.
Za razliku od prethodne tri utrke, Australije, Malezije i Kine, pustinjska Velika nagrada nije ponudila niti približno toliko spektakla i borbe na stazi. Takav rasplet očigledno je odgovarao svjetskom prvaku Lewisu Hamiltonu. Britanac je bio četvrti, ispred Rubensa Barrichella, a prve bodove za Ferrari osvojio je šestoplasirani Kimi Raikkonen.

'SCHUMACHER NEMA NIKAKVU ODGOVORNOST'
Ferrari niti u Bahrainu nije blistao i nervoza u talijanskim redovima sve više raste. Čak se predsjednik Montezemolo okomio se i na velikog Michaela Schumachera:
- Ne odlučuje on baš ni o čemu. Pogleda utrku i to je to.

'CIJENIM BERNIEJEVU MUDROST I POŠTENJE'
Bahrainski princ Salman bin Hamad Al Khalifa nije razgovorljiv čovjek. No rado je otkrio što misli o Bernieju Ecclestoneu.
- Zahvalan sam mu što je ovu sjajnu utrku doveo u Bahrain. Iznimno cijenim njegovu mudrost i poštenje - izjavio je princ.

Bahrain:
1. BUTTON (Brawn-Mercedes) 1 sat, 31 min, 48 sek
2. VETTEL (RBR-Renault) +7.187 sek
3. TRULLI (Toyota) +9.170

Svjetsko prvenstvo, poredak vozača:
1. BUTTON (Brawn-Mercedes) 31 bod
2. BARRICHELLO (Brawn-Mercedes) 19
3. VETTEL (RBR-Renault) 18

Svjetsko prvenstvo, poredak konstruktora:
1. BRAWN-MERCEDES 50 bodova
2. RBR-RENAULT 27.5
3. TOYOTA 26.5

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu