Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Baku nije bauk: Hrvatska je i bez Srne favorit protiv Azera

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL 6

UČINKOVITI STRIJELCI Hrvatska reprezentacija u Azerbajdžanu ide po nove golove, a dva Ivana po individualna priznanja da spadaju u sami europski vrh...

Prodor Darija Srne po desnoj strani, niska lopta u sredinu prema Andreju Kramariću i rani gol za probijanje bunkera Azerbajdžana. Jednom je prošlo, ali drugi put sigurno neće našim nogometašima.

Naime, Darijo Srna suspendiran je poslije crvenog kartona protiv Italije, a Andrej Kramarić miljama je daleko od forme iz prošle jeseni i prvog od šest hrvatskih golova.

A ako već možemo zaboraviti kombinaciju za prvi gol, možemo zaboraviti i uvjerljivu pobjedu kakvu su Kovačevi ostvarili prošle godine u Osijeku (6-0).

- Sad će to biti puno teže. Prosinečki je odlično posložio ekipu, sad to izgleda daleko ozbiljnije - najavio je Niko Kovač, koji će na mjesto Srne poslati Šimu Vrsaljka. 

Sve ostale kombinacije iz Osijeka itekako su moguće. Pogotovo ona u kojoj se važno zvati Ivan, pa da Rakitić asistira, a Perišić pogađa, što je bila najčešća kombinacija hrvatske reprezentacije u dosadašnjih šest utakmica. 

Perišić je sa četiri gola 12. strijelac kvalifikacija za Euro 2016, dok su osim Rakitića samo još Poljak Arkadiusz Milik i Švicarac Xherdan Shaqiri podijelili četiri asistencije. 

Kad dodate još tri dodavanja Darija Srne, nije teško shvatiti kako je Hrvatska odjurila do 16 golova u šest utakmica. Više imaju tek Poljska (20) i Engleska (18), a dobrom se društvu pridružila i Njemačka (16).

Svi oni računaju na to da će već poslije ovog reprezentativnog okupljanja ostvariti svoj cilj i mirno dočekati posljednja dva kola kvalifikacija za mjesec dana.

- Euro 2016. cilj je prema kojem smo krenuli prije godinu dana. Trebamo dovršiti započeto - rekao je Kovač, koji zna da za dovršavanje posla treba paziti na Kovačića, Mandžukića i Olića. 

Njima prijeti suspenzija zbog kartona u Bakuu, a bez trojice standardnih plan o šest bodova i odmoru uoči posljednja dva kola postao bi teško izvediv.

Prosinečki je već pomogao Hrvatskoj

To što je naš bivši reprezentativac uzeo bod Norveškoj gurnulo je Hrvatsku jednom nogom u Francusku. Novih šest bodova za Kovača povuklo bi i drugu nogu na zapad.

Komentari (69)
  • Samo da Marko bude u prvih 11 umjesto Olica, i ne samo za sutra nego i u buducnosti.

    3. 9. 2015,   12:30
  • Jos i kad Olica i Pranjica nebi bilo u prvih 11, bili bi dupli favoriti

    3. 9. 2015,   12:44
  • Hahaha, ajde da se ovo sve odvija prije 5-8 godina, pa bih shvatio ovaj naslov. Al danas, kada Srna nije vec 4 godine dao jednu igru bar 70% za nasu zemlju, je neshvatljiv.

    3. 9. 2015,   12:51