Obavijesti

Sport

Komentari 160

Bandić je odlučio: Dinamo će konačno dobiti novi Maksimir!

Bandić je odlučio: Dinamo će konačno dobiti novi Maksimir!
2

Zaključeno je da se taj prostor sagledava kao kompleksna cjelina kroz urbanistički natječaj koji će riješiti pitanje nogometnog stadiona s pomoćnim terenima i atletskog stadiona te odgovarajuće infrastrukture

VIDEO

Maksimir, ovakav kakav znamo, ide u - povijest! Na mjesto sadašnjeg Dinamova stadiona gradit će se novi, odlučili su na sastanku predstavnici Grada Zagreba Građanskog nogometnog kluba Dinama. 

Pokretanje videa...

08:03

Novi Maksimir gradit će se u partnerskom "dealu" Grada i Dinama, a nakon što Dinamova Skupština "amenuje" cijeli dogovor krenut će se u realizaciju projekta.

Dinamo nagrađuje navijače: Na na derbi s 'bilima' - besplatno!
Dinamo nagrađuje navijače:  Na na derbi s 'bilima' - besplatno!

- Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se danas u Gradskoj upravi s predstavnicima GNK Dinamo, predvođenim predsjednikom Mirkom Barišićem i predsjednicom Uprave Vlatkom Peras, a razgovaralo se o planovima izgradnje nogometnog stadiona Maksimir.

Zaključeno je da se taj prostor sagledava kao kompleksna cjelina kroz urbanistički natječaj koji će riješiti pitanje nogometnog stadiona s pomoćnim terenima i atletskog stadiona te odgovarajuće infrastrukture.

Dogovoreno je da će Dinamo na svojoj Skupštini donijeti konačnu odluku s jasnim smjernicama definiranim standardima FIFA-e i UEFA-e za izgradnju novog stadiona na mjestu današnjeg.

Definirano je također da bi se projekt novog stadiona gradio u partnerskom odnosu Grada i GNK Dinamo.

Nakon odluke Skupštine Dinama može se krenuti u daljnje korake vezano za realizaciju ovoga povijesnog projekta iznimno važnoga za Dinamo - ikonu zagrebačkog sporta, važnog za grad Zagreb, njegovu sportsku memoriju, za sve Zagrepčane i ljubitelje sporta - stoji u priopćenju Grada Zagreba.

Barišić: Novi stadion sigurno u Maksimiru, kapacitet 30 tisuća
Barišić: Novi stadion sigurno u Maksimiru, kapacitet 30 tisuća

Još u rujnu Dinamov predsjednik Mirko Barišić najavio je ovakav rasplet priče.

- Grad se ponaša jako korektno i ovo je dosad najozbiljnija priča oko stadiona. Dinamo mora imati svoj dom, svoju kuću i, ako iz bilo kojeg razloga, političkog ili nekog drugog, grad ne bude mogao graditi stadion, gradit ćemo ga mi. Samo neka prenesu zemljište na nas da imamo zakonsku osnovu za to - rekao je.

- To je sveukupno oko 250.000 kvadrata. Gradonačelnik Milan Bandić je rekao da će sve biti gotovo za dvije godine, a ja se nadam kako će biti gotov što prije.

Novi Maksimir trebao bi imati do 30 tisuća mjesta, a tribine bi bile odmah uz teren, a ispod njega, baš po uzornu na moderne stadione, parkirna mjesta. Bilo je i vrijeme...

[SASTANAK GRADONAČELNIKA S GNK DINAMO] Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, sa suradnicima, sastao se danas u...

Objavljuje Grad Zagreb Službena stranicaČetvrtak, 31. listopada 2019.

Pokretanje videa...

01:26
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...