Obavijesti

Sport

Komentari 328

Bandić: Napravit ćemo stadion na Kajzerici s 35.000 sjedalica

Bandić: Napravit ćemo stadion na Kajzerici s 35.000 sjedalica
17

Čekali smo od 2007. godine, ali kucnuo je čas. Tajming je važan i nema boljeg nego tajminga, rekao je Milan Bandić na konferenciji za novinare predstavivši obnovljeni projekt "Plavi vulkan"

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dan uoči finala Svjetskoga nogometnog prvenstva predstavio je javnosti ideju izgradnje Hrvatskoga nogometnog doma i nacionalnog stadiona u novozagrebačkom naselju Kajzerica.

Radi se o projektu naziva "Plavi vulkan" koji je još 2008. napravio arhitekt Hrvoje Njirić i koji je uspjehom "vatrenih" u Rusiji ponovno postao aktualan.

- Neću graditi stadione kao Putin od 400, 500 milijuna eura. Mi nismo Rusija iako njega poštujem kao predsjednika i sjajno je organizirao prvenstvo - rekao je Bandić i otkrio detalje projekta izgradnje stadiona:

- Napravit ćemo najljepši stadion s 35.000 sjedalica koji bi stajao 120 milijuna eura. Grad bi dao 70 posto sredstava, od čega 30 posto otpada na vrijednost zemljišta. Ostatak će dati Vlada i HNS.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Inače, arhitekt Hrvoje Njirić u petak je za Dnevnik.hr rekao kako bi danas takav stadion koštao 300 do 400 milijuna eura. 

- Naravno, to treba staviti u relaciju prema veličini - rekao je Njirić.

Iako je gradnja takvog stadiona već nekoliko puta bila tema, Bandić ističe kako je ključan okidač tajming.

- Čekali smo od 2007. godine, ali kucnuo je čas. Tajming je važan i nema boljeg nego tajminga. Arenu Zagreb napravili smo na krilima pobjede rukometaša na Svjetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama. Sada na krilima rezultata nogometaša treba izgraditi nacionalni stadion.

Što će biti s Maksimirom i kampom hrvatske nogometne reprezentacije bilo je jedno od pitanja, a gradonačelnik je istaknuo kako će o tomu govoriti na Maksimiru kad za to dođe vrijeme.

Zagreb: Prezentacija projekta Hrvatskog nogometnog doma i nacionalnog stadiona
Zagreb: Prezentacija projekta Hrvatskog nogometnog doma i nacionalnog stadiona Zagreb: Prezentacija projekta Hrvatskog nogometnog doma i nacionalnog stadiona Zagreb: Prezentacija projekta Hrvatskog nogometnog doma i nacionalnog stadiona
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 328
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske