Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bandić opet obećava: Iz Grada su najavili krov na Maksimiru...

None Foto: Matija Habljak/Igor Kralj/Pixsell

Grad Zagreb pokrenuo je proceduru o obnovi Maksimira. Na oglasnoj ploči Gradske uprave osvanuo je poziv za izjašnjavanje o 'rekonstrukciji i natkrivanju sjeverne i zapadne tribine'

Grad Zagreb kreće u veliku rekonstrukciju Maksimira! U planu je i krov koji bi trebao natkriti zapadnu i sjevernu tribinu.

Tako barem tvrde iz Grada Zagreba koji su to najavili na oglasnim pločama i stranicama, a cijeli projekt vrijedan je 280 milijuna kuna. 

Tamo stoji javni poziv svim “vlasnicima i nositeljima drugih stvarnih prava na uvid u spis predmeta radi izjašnjenja. U tom je predmetu, stoji dalje u pozivu, investitor Grad Zagreb, a vrsta građevine i radova je “rekonstrukcija i natkrivanje sjeverne i zapadne tribine stadiona Maksimir”.

GNK Dinamo - KF Skenderbeu | Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Mjesto uvida u taj spis je zgrada Gradske uprave, a datum izjašnjavanja je 18. veljače.

- Građevinska dozvola se može izdati i ako se pozvani ne odazovu ovom pozivu - stoji na oglasnoj ploči.

'Razgovarali smo s predstavnicima Grada'

Radi se tek o postupku koji je u proceduri, ali se može zaključiti da Grad Zagreb i Milan Bandić nisu odustali od obnavljanja maksimirskog zdanja. To je samo nastavak onoga što je na božićnom domjenku prošle godine najavio predsjednik Dinama Mirko Barišić.

Zagreb: Održana godišnja skupština Dinama | Autor: Goran Stanzl/PIXSELL Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

- Već smo bili s predstavnicima grada Zagreba i odlučili da sami izgradimo novi stadion, bilo to na Maksimiru ili na nekoj drugoj lokaciji - rekao je tada Barišić.

Do sada je u obnovu Maksimira uloženo više od 100 milijuna eura, a ova brojka uskoro bi mogla biti i podebljana.

Komentari (47)
  • Ma treba stadion srušiti i ponovno izgraditi, nema od renovacija nista

    13. 2. 2019,   10:53
  • 280 milijuna za krov, pošten narod bi za te novce napravio cijeli stadion s krovom

    13. 2. 2019,   11:08
  • Ovo je samoubojstvo i propast zagrebacke nogometne infrastrukture ako dodje do ovog. Ova prica mi nekako ne drzi vodu jer je u svim obracanjima javnosti Barisic rekao da Dinamo sve placa i nitko drugi, a sad u natjecaju za rekonstrukciju pise da je Grad Zagreb glavni investitor. U tom intvervjuu je Barisic takodjer izjavio da postoje 2 opcije, od cega je 1. izgradnja novog stadiona na novoj lokaciji, a rekonstrukcija Maksimira 2. opcija. Rok za predstavljanje novog zemljista je pred kraj 2. mjeseca i tada cemo biti pametniji. Ali ako je ovo istina i ako idu u gradnju krova na Maksimiru za 40 milja €, najebao je i Zagreb, a bome i Hrvatska.

    13. 2. 2019,   11:01
Message