Obavijesti

Sport

Komentari 4

Bandić tješio Saru: Ne trebaš se opravdavati, idemo delati...

Bandić tješio Saru: Ne trebaš se opravdavati, idemo delati...
1

Za ovaj stadion vežu me moji atletski počeci. Velika mi je želja bila nastupiti prošle godine na mitingu, ali na kraju se nije poklopilo, rekla je Sara Kolak, koja će bacati koplje na Hanžeku 29. kolovoza

VIDEO

Konkurencija je na zagrebačkome mitingu jaka, ali ja sam sebi uvijek najveća konkurencija, kazala je prilikom obilaska staiona na Mladosti u Zagrebu olimpijska prvakinja u bacanju koplja Sara Kolak, koja se vratila sa Svjetskog prvenstva u Londonu.

Tamo je osvojila četvrto mjesto, a na 67. Hanžekovićevom memorijalu 29. kolovoza u Zagrebu ide po zlato.

- Za ovaj stadion vežu me moji atletski počeci. Velika mi je želja bila nastupiti prošle godine na mitingu, ali na kraju se nije poklopilo. Znam kako je na Hanžeku uvijek odlična atmosfera, bila sam puno puta u publici. Domaći stadion je domaći stadion - kazala je najbolja hrvatska kopljašica

Uz Kolak trebale bi nastupiti još četiri finalistice iz Londona, to su Martina Ratej, Kelsey-Lee Roberts, Elizabeth Gleadle i Tatjana Haladovič.

- Sezona je pri kraju, čekaju nas još dva nastupa. Sara sad malo osjeća lakat što je i normalno nakon nastupa, ali do Dijamantne lige i Hanžeka će sve biti u redu. Ovo je najveći miting u regiji i žao nam je da nismo prošle godine mogli nastupiti. Još ćemo sve analizirati sa Svjetskog prvenstva, najvažnije je da je Sara zdrava. Sa šest natjecanja vratili smo se s medaljom, sa sedmog nažalost nismo - kazao je trener olimpijske pobjednice, slovenski stručnjak Andrej Hajnšek.

Saru je na stadionu Mladosti dočekao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je pregledao travnjak, stazu, zaletišta i bacališta te dočekao Saru Kolak u društvu direktorice IWCH mitinga Zagreb 2017 Ivane Brkljačić.

Idemo delati, ti si još olimpijska pobjednica

- Biti četvrti na svijetu je veliki uspjeh, ne trebaš se zbog toga nikome opravdavati. Idemo delati, ti si još olimpijska pobjednica. Puno si napravila za promociju Hrvatske i Ludbrega, sretni smo što ćeš po prvi put nastupiti na Hanžeku, pred deset tisuća navijača. Neka te zdravlje i ruka posluže - kazao je gradonačelnik Milan Bandić.

Direktorica mitinga Brkljačić pohvalila se velikim brojem atletskim zvijezda koji dolaze u Zagreb.  

- Naši atletičari su svojim sjajnim rezultatima u Londonu napravili najveći dio promocije Hanžeka. I ove godine bit će sjajna konkurencija, s najboljima na svijetu u nekim disciplinama. Vjerujem da je Stipe Žunić broncom iz Londona još više podignuo zanimanje za bacanje kugle koje će se održati na fontanama kraj NSB-a, u ponedjeljak 28. kolovoza. Dolaze nam svi medaljaši iz Londona, uz Žunića, tu su Walsh i Kovacs. Bacačima kugle ne trebamo posebno predstavljati naš miting jer su ovdje u fokusu, prave zvijezde. Od ostalih natjecatelja, dolazi nam svjetski doprvak na 400 metara Steven Gardiner i sjajni Isaac Makwala, svjetski prvak u skoku u dalj Luvo Manyonga dva svjetska prvaka u skoku s motkom, aktualni Sam Kendricks i bivši Shawnacy Barber - kazala je Brkljačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica