Obavijesti

Sport

Komentari 70

'Barakude' bolje i od Rudićeva Brazila! Briljirao je sjajni Bijač

'Barakude' bolje i od Rudićeva Brazila! Briljirao je sjajni Bijač
6

POLUFINALE JE TU Hrvatska je pobjedom 10-6 nad Brazilcima u Riju izborila polufinale gdje nas čekaju Crnogorci. Briljirao je fenomenalni golman Marko Bijač velikim obranama

VIDEO

Hrvatska je uspjela slomiti i Rudićev Brazil poslije čudne utakmice protiv Francuske u skupini. Upravo smo tim porazom zaobišli Srbe (koji su također izborili polufinale) te izvukli domaćina koji nam nije mogao parirati večeras. 

> KAKO SMO DOŠLI DO POBJEDE, DETALJNIJE PROČITAJTE OVDJE <

Briljirao je na vratima sjajni golman Marko Bijač, imao je 15 velikih obrana, od čega dva peterca u važnim trenucima.

Bijač, Garcia i Joković izdominirali domaćina

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvu smo četvrtinu uspješno priveli kraju vodstvom 3-2, iako rezultat malo zavarava. Trebala je ta prednost izgledati uvjerljivije, no činjenica da smo bolji takmac pokazala se točnom do kraja prvog poluvremena.

Na odmor se otišlo uz prednost 7-3 za 'barakude', sve je djelovalo mirno i otvoreno prema polufinalu. Bijačevim obranama, Garcinijim i Jokovićevim golovima u pravim trenucima održavali smo razliku.

Međutim, počelo se komplicirati krajem treće četvrtine. Burić je zbog udaranja Vrljića zaradio četiri minute isključenja šest sekundi prije isteka četvrte četvrtine što ga eliminira za polufinale. Odmah su Brazilci iz peterca došli na minus dva i Hrvatska je bila stavljena na muke.

Water Polo - Men

No, naš igrač utakmice Marko Bijač, nije im dopuštao priključak. Nizao je sjajne obrane iz napada u napad, a s dva gola gas su dali ponovo Joković i Xavi Garcia. Neuhvatljivo za Brazil do kraja i 'barakude' su tako izborile polufinale gdje ih čekaju Crnogorci koje smo već dobili u Riju 8-7 u sklopu natjecanja po skupinama.

Ta se utakmica igra u četvrtak 18. kolovoza od 22:20 po našem vremenu. Na kraju utakmice, pred kamere HRT-a je stao i izbornik reprezentacije Ivica Tucak.

Tucak: Hvala svima koji su nas pljuvali

- Odigrali smo odličnu utakmicu od početka do kraja, sa srcem i hrabro kako smo se dogovorili. Mi smo ti koje se pita i mi smo kvaliteniji, mogli smo to ranije odraditi. Bitno da je ekipa ostala pribrana, reagirali smo kako treba, obrana je bila izvrsna na čelu sa Bijačem koji je, malo reći, fantastičan.

U polufinalu nema Burića?

- To su odluke na koje ne možemo utjecati, ali vjerujem da možemo i bez njega.

Čeka nas Crna Gora?

- Dobro ih znamo, pogotovo ja. Trenirao sam više od pola reprezentacije tri godine, iznenaditi nas neće ničim, pripremit ćemo se na tešku i rovovsku bitku. Ja sam optimist - rekao je izbornik, pa se dotaknuo nekih drugih tema.

- Nadam se da će svi biti spremni, moram zahvaliti onima koji su nas pljuvali na ružan način o kalkulacijama. Mi smo sebe doveli u poziciju da možemo odmoriti neke igrače. Ta pljuvanja dala su nam dodatnu snagu, nadam se da imamo snage za preskočiti Crnu Goru i ući u finale.

HRVATSKA - BRAZIL 10-6

(3-2, 4-1, 1-3, 2-0)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...