Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Barakude' izgubile na peterce, Srbi su se spasili u zadnji čas

'Barakude' izgubile na peterce, Srbi su se spasili u zadnji čas
1

Hrvatski su vaterpolisti imali vodstvo gotovo cijelu utakmicu, ali Srbi su tri sekunde prije kraja stigli do izjednačenja. U kvalifikacijama za Svjetsku ligu pobjedu su nakon peteraca odnijeli ''Delfini'

VIDEO

U vaterpolskom 'el clasicu' nakon velike je drame u Nišu Hrvatsku pobijedila Srbija. Nakon regularnog dijela utakmice rezultat je bio izjednačen 7-7 jer je samo tri sekunde prije kraja za izjednačenje Srbije zabio Mandić. U raspucavanju peteraca bolji su bili 'Delfini' rezultatom 4-2.

PRVA ČETVRTINA

Prvo je plivanje za loptu osvojila Hrvatska, ali prva je zabila Srbija. Odmah nakon promašaja 'Barakuda', Pijetlović je pogodio sa centarske pozicije za rano vodstvo. Imali su Srbi i peterac koji nisu zabili, a nekoliko napada tada je prošlo bez velikih opasnosti, a četiri minute prije kraja prve četvrtine zabio je Anđelo Šetka za izjednačenje (1-1).

U sljedećem je napadu Srbije odlično na golu Hrvatske reagirao golman Marcelić, a u napadu su 'Barakude' iskoristile igrača više i golom . Opet je bila odlična obrana Hrvatske pa je u kontru izbačen Anđelo Šetka koji je fauliran i Hrvatskoj je dodijeljen peterac. 

Uspješno ga je zabio Loren Fatović i naši su reprezentativci stigli do vodstva. Srbi su u sljedećem napadu imali još jedan peterac, ali Marcelić je odličnom obranom pokazao kako se 'Barakude' ne trebaju bojati odsustva Bijača.

Napeta prva četvrtina završila je vodstvom naše reprezentacije 3-1. Mogao je rezultat biti i veći, ali u posljednjoj minuti Loren Fatović promašio je 1 na 1 situaciju s golmanom Srbije Mitrovićem.

DRUGA ČETVRTINA

Šetka je osvojio i drugu loptu za naše na početku druge četvrtine.Hrvatska nije iskoristila prvi napad, a kao i na početku utakmice Srbi su odmah nakon toga zabili. Filipović se iskupio za dva promašena peterca i bombom u rašlje vratio Srbiju na -1 (3-2).

Marcelić je po peti put odlično obranio šut protivnicima, a isprobanom kontrom Hrvatska dolazi do 4-2, zabio je s tri metra 

U sljedećih nekoliko tranzicija opet se istaknuo Marcelić koji je po tko zna koji put obranio šut Srbima, a tek je bila druga četvrtina. Minutu i pol prije poluvremena opet je iz polukontre zabila Hrvatska, na +3 'Barakude' je odvela ljevica Javija Garcije (5-2)!

No, kratko je trajalo veselje u našim redovima jer je Prlainović ekspresno smanjio na 5-3, a šest sekundi prije kraja 'Delfini' su iskoristili neopreznost Hrvatske i stigli na samo gol razlike na poluvremenu.

TREĆA ČETVRTINA 

Prvo je plivanje u drugom dijelu osvojila Srbija, ali odlični Marcelić spriječio je još jedan njihov napad. Nakon raspucanog prvog dijela, na prvi se gol u nastavku moralo čekati do četvrte minute kad je Filipović zabio kroz glavu Marcelića i Srbija je stigla do izjednačenja (5-5).

Već minutu nakon toga Hrvatska ponovno dolazi do vodstva. Loše je isplivao Mitrović sa gola Srbije, a loptu u prazan gol bacio je Fatović za 6-5.

ČETVRTA ČETVRTINA

Srbi su osvojili prvo plivanje, ali obje ekipe su iznimno oprezne ušle u zadnju fazu. Tri minute prije kraja Hrvatska je mogla otići na +2, ali Mitrović je obranio peterac Vukičeviću. U sljedećem napadu zabila je Srbija i stvari su opet na početku.

A onda se ukazao Maro Joković i ljevicom zabio za 7-6 dvije minute prije kraja. U zadnju minutu smo ušli s +1 jer je drugi Mitrović pogodio stativu. 'Barakude' su čekale kraj napada, a Srbi su imali priliku doći do izjednačenja u zadnjim sekundama. Uspjeli su natjerati Hrvatsku da napravi faul za izjednačenje, a srpski izbornik Savić tada je pozvao time-out. 

Par sekundi prije kraja izgledalo je da će Hrvatska pobijediti, njihovom centru ispala je lopta, ali tamo se našao Mandić koji je zabio u prvi kut Marcelića i osigurao remi 'Delfinima'. O pobjedniku su odlučivali peterci.

PETERCI

Za Hrvatsku je prvi pucao Joković, ali Mitrović mu je obranio šut. 'Delfine' je u vodstvo pokušao dovesti Filipović i u tome je uspio (0-1). Sad je na redu bio Vukičević, ali pogodio je stativu. Prlainović je pokazao iskustvo i razornim udarcem doveo 'Delfine' u veliko vodstvo (0-2). Javi Garcia imao je veliku odgovornost i uspio je zabiti za malu nadu Hrvatske. I treći su put zabili Srbi, ali uzvratio je i Loren Fatović (2-3).

Sve je bilo u rukama Ivana Marcelića koji je morao obraniti šut Mandiću. Ipak, Mandić je postao srpski heroj jer je nakon gola dvije sekunde prije kraja donio i dodatni bod Srbiji nakon raspucavanja peteraca.

Nakon dva kola kvalifikacija za Svjetsku ligu Srbija se nalazi na prvom mjestu s pet bodova u dvije utakmice, druga je Hrvatska s četiri boda, dok je treća u skupini Rumunjska bez osvojenog boda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...