Obavijesti

Sport

Komentari 9

'Barakude' korak bliže Tokiju: Razbili Japance za polufinale

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Japan 20-13 u četvrtfinalu Super finala Svjetske lige u Beogradu. Protivnik u polufinalu bit će nam Španjolci, koji su razbili Kazahstan 19-10

VIDEO

Hrvatski vaterpolisti plasirali su se u polufinale Super finala Svjetske lige koje se odigrava u Beogradu, oni su u četvrtfinalu uvjerljivo svladali Japance sa 20-13 (4-3, 6-3, 5-2, 5-5).

Hrvatska je bez većih problema svladala Japan, reprezentaciju koja se odlikuje brzim plivanjem, ali ne i velikom taktičkom zrelošću. Golovima Jokovića i Bušlje nakon manje od tri minute bilo je 2-0 za Hrvatsku, no uslijedilo je jedino krizno razdoblje u igri naše momčadi pa su Japanci s dva gola Yusukea i jednim Atsushija čak i nakratko poveli sa 3-2.

Ipak, već do kraja prvog dijela Hrvatska je vratila prednost preko Bušlje i Fatovića da bi se početkom druge četvrtine vrlo brzo odvojila i na četiri gola razlike. Drugi dio utakmice stoga je bio puko odrađivanje posla.

Najefikasniji u sastavu Hrvatske bio je Loren Fatović s pet golova, po tri su dodali Ivan Krapić i Anđelo Šetka, po dva Maro Joković, Ivan Buljubašić i Andro Bušlje, a po jedan Luka Lončar, Ante Vukičević i Lovre Miloš, dok je kod Japana čak pet golova postigao Inaba Yusuke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska će u subotnjem polufinalu od 16.45 sati igrati protiv Španjolske, koja je pobijedila Kazahstan 19-10.

Ranije u petak je Australija u prvom četvrtfinalu pobijedila Mađarsku sa 16-15 (1-2, 0-3, 4-2, 5-3, 6-5) boljim izvođenjem peteraca. Australija će u polufinalu igrati protiv Srbije, koja je razbila Kanadu 20-5.

Pobjednik Svjetske lige izborit će plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet