Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Barakude' otputovale u Seul: Idemo obraniti naslov prvaka

'Barakude' otputovale u Seul: Idemo obraniti naslov prvaka
6

Hrvatska vaterpolo reprezentacija otputovala je na Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima na kojemu će pokušati obraniti naslov svjetskoga prvaka i izvoriti plasman na Olimpijske igre...

VIDEO

Hrvatska vaterpolska reprezentacija otputovala je danas na Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima, koje će se od 14. do 27. srpnja održati u južnokorejskom Gwangju, u kojem će pokušati obraniti naslov svjetskih prvaka i izboriti plasman na OI u Tokiju.

- Mi ćemo prvo sletjeti u Seoul gdje ćemo se par dana aklimatizirati i održati dva-tri zajednička treninga s reprezentacijom Italije, a u Gwangju ćemo doći 12. srpnja, odnosno tri dana prije utakmice s Australijom - izjavio je Hini uoči puta u Južnu Koreju glavni tajnik Hrvatskog vaterpolskog saveza Renato Živković.

Izbornik Ivica Tucak na put vodi 14 igrača, jer nije siguran hoće li biti spreman Marko Macan koji se još uvijek oporavlja od loma šake, i kojeg bi na bekovskoj poziciji zamijenio Ivan Buljubašić.

Tucak se odlučio za vratare Marka Bijača i Ivana Marcelića, braniče Andru BušljuHrvoja Benića i Marka Macana (Ivan Buljubašić), centre Luku Lončara i Josipa Vrlića te napadače Lorena Fatovića, Maru Jokovića, Javier Garcia, Antu Vukičevića, Lovru Miloša i Anđela Šetku.

Prva zadaća ove selekcije je izboriti "vizu" za plasman na OI u Tokio 2020. godine što ne bi trebala biti "nemoguća misija", jer će plasman na OI osigurati četiri prvoplasirane reprezentacije sa SP, a ukoliko među njima bude Srbija, koja je sudjelovanje na OI osvajanjem prvog mjesta u Svjetskoj ligi, onda će u Tokio putovati i petoplasirana momčad sa SP u Južnoj Koreji. Drugi cilj je izboriti plasman u finale i boriti se za obranu naslova svjetskih prvaka kojeg su naši vaterpolisti osvojili prije dvije godine u Budimpešti

Vaterpolski turnir na SP igrat će se od 14. do 27. srpnja, a prvu utakmicu naši reprezentativci igrat će 15. srpnja protiv Australije u 5.30 sati  po hrvatskom vremenu. U drugom kolu suparnici su im vaterpolisti SAD-a  s kojima igraju  17. srpnja u 2.50 sati, a u posljednjem dvoboju grupne faze, 19. srpnja, čekat će ih Kazahstan u 13.30 sati.

Prvoplasirane reprezentacije iz svake od četiri skupine izravno će se plasirati u četvrtfinale, a druga i treća reprezentacija iz svake skupine će igrati utakmice za plasman među osam najboljih. 

Dvoboji osmine finala na rasporedu su 21. srpnja, a četvrtfinala 23. srpnja.

(eg)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.