Obavijesti

Sport

Komentari 12

'Barakude' razbile i Kazahstan, čekaju Nijemce ili Južnu Afriku

'Barakude' razbile i Kazahstan, čekaju Nijemce ili Južnu Afriku
5

Tri utakmice, tri pobjede, gol-razlika +36! Fantastičan niz hrvatske vaterpolske reprezentacije nastavio se i u trećoj utakmici u skupini B SP-a u Gwangjuu, gdje su "barakude" razbile Kazahstan 21-5

VIDEO

Hrvatski vaterpolisti osvojili su prvo mjesto u skupini B na Svjetskom prvenstvu u Gwangjuuu s maksimalnim učinkom od šest bodova nakon što su u susretu posljednjeg, 3. kola svladali slabašne Kazahstance 21-5 (6-1, 5-1, 5-1, 5-2).

Hrvatska je prvo mjesto i izravni prolazak u četvrtfinale osigurala već nakon dva kola uvjerljivim pobjedama protiv Australije (14-4) i SAD-a (17-7), pa je dvoboj protiv Kazahstana bio revijalnog karaktera. Protiv nedoraslog suparnika Hrvatska je već nakon prvih sedam minuta imala prednost od 6-0, a razlika je do kraja dvoboja narasla i do najvećih 18 razlike (21-3) prije no što je Kazahstan u samoj završnici s dva uzastopna gola ublažio poraz.

Najefikasniji u sastavu branitelja naslova svjetskih prvaka bili su Maro Joković i Anđelo Šetka s po tri gola, po dva su se puta u strijelce upisali Loren Fatović, Andro Bušlje, Xavi Garcia, Ante Vukičević, Luka Lončar, Josip Vrlić i Hrvoje Benić, a jedan je gol dodao Lovre Miloš, dok je u sastavu Kazahstana pet igrača postiglo po jedan gol.

Hrvatska će u četvrtfinalu u utorak od 8.30 sati igrati protiv pobjednika susreta Njemačka - JAR koji je na programu u nedjelju od 11.30 sati. 

Drugo mjesto u našoj skupini osvojile su SAD koje su u susretu 3. kola svladale Australiju 12-11. 

Plasman na olimpijske igre osigurat će samo dvije reprezentacije koje će igrati u finalu, a ako među njima bude Srbija, koja je sudjelovanje na OI ostvarila osvajanjem prvog mjesta u Svjetskoj ligi, onda će u Tokio putovati i trećeplasirana momčad sa SP-a u Južnoj Koreji.

RASPORED ZAVRŠNICE

osmina finala (21. srpnja):

  • Crna Gora - Australija (7.00 sati)
  • Grčka - SAD (8.30 sati)
  • Španjolska - Japan (10.00 sati)
  • JAR - Njemačka (11.30 sati)

četvrtfinale (23. srpnja):

  • Srbija - Španjolska/Japan (7.00 sati)
  • HRVATSKA - JAR/Njemačka (8.30 sati)
  • Mađarska - Crna Gora/Australija (10.00 sati)
  • Italija - Grčka/SAD (11.30 sati)

polufinale (25. srpnja):

  • 10.00 i 11.30 sati

utakmica za 3. mjesto i finale (27. srpnja):

  • 10.00 i 11.30 sati

(jt)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju