Obavijesti

Sport

Komentari 4

Barca je stigla do trona uz Gladijatora i bend Coldplay

Barca je stigla do trona uz Gladijatora i bend Coldplay
8

Trener Barcelone svoje nogometaše uoči finala Lige prvaka motivirao puštajući im kadrove iz filmskog hita “Gladijator” i glazbu benda Coldplay

VIDEO

Sedmominutni sažetak sa scenama iz filma Ridleyja Scotta koji je 2000. godine zaslužio pet Oscara bio je dio motivacijske pripreme pred početak utakmice. Filmić je za prezentaciju igračima priredio jedan Guardiolin prijatelj novinar. Osim junačke borbe Russela Crowea, koji u filmu glumi gladijatora Spaniarda, video-uradak je kombinirao veličanstvene poteze svakoga od Barçinih prvotimaca. Uključivao je također poruku Barcelonina sponzora koji se na ekranu pojavio na kraju filma.
"Mi smo središte nogometnog igrališta. Mi imamo točnost, imamo snagu, napadači smo koji se brane i braniči koji napadaju. Imamo brzinu, imamo poštovanje naših protivnika. Mi smo svaki gol koji zabijemo i mi smo ti koji uvijek gledaju prema golu suparnika. Mi smo jedno”, stajalo je u na ekranu.
Katalonski El Pais navodi da su u trenutku kad je snimka završila, a svjetla se upalila, neki igrači oči napunili suzama.
"Činjenica da su svi počeli skandirati nakon toga, bila je najbolji dokaz da je cilj postignut", piše El Pais uz naglasak da je Guardiola nakon filma pustio dirnute igrače na travnjak bez da im je rekao ijednu riječ. Osim s "Gladijatorom", Guardiola je igrače motivirao glazbom omiljenog mu benda Coldplay. Prije svake utakmice pušta im pjesmu Viva La Vida. Tako je bilo i u Rimu.
- Viva La Vida je grandiozna pjesma s prekrasnom melodijom, motivira nas i donosi nam sreću - otrkio je novinarima Xavi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu