Obavijesti

Sport

Komentari 127

Spektakl u polufinalu LP! Redsi na Barcu, Spursi protiv Ajaxa

Spektakl u polufinalu LP! Redsi na Barcu, Spursi protiv Ajaxa
1

Ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka ujedno je odredio i parove polufinala. Prve su utakmice 30. travnja i 1. svibnja, uzvratne tjedan kasnije. Finale je u Madridu 1. lipnja na Atleticovoj Wandi Metropolitano

VIDEO

Ajax je šokirao JuventusBarcelona je pregazila Manchester United, a onda je u srijedu uslijedio pravi šou. Tottenham je u nevjerojatnoj utakmici u kojoj su padali rekordi kao od šale izgubio od Cityja 4-3, no s ukupnih 4-4 i zbog golova u gostima senzacionalno su prošli u polufinale Lige prvaka. Liverpool je rutinski odradio dvoboj u Portu te s pobjedom 4-1 samo potvrdio prolazak dalje.

Naime, ždrijeb je već odrađen, kad i četvrtfinalni, stoga će u polufinalu igrati Tottenham - Ajax i Barcelona - Liverpool.

Kad se igra polufinale Lige prvaka?

Champions League Quarter Final Second Leg - FC Barcelona v Manchester United

Prve se polufinalne utakmice igraju 30. travnja i 1. svibnja u Londonu i Barceloni, a tek će biti određeno koji par kada. Uzvratne su 7. i 8. svibnja u Amsterdamu i Liverpoolu. Bit će to pravi spektakl između ekipa koje možda igraju i najljepši nogomet u ovome trenutku. Barcelona na pogon Lea Messija opet izgleda svježe i zrelo za naslov nakon 2015. godine, dok se Liverpool, koji je u mrtvoj trci sa Cityjem u Premier ligi za prvo mjesto, nada kako će isprati gorak okus prošlogodišnjeg poraza od Reala i da će ove godine napokon uzeti u ruke taj klempavi trofej kojeg su osvojili 2005. godine u jednom od najboljih finala u povijesti lige prvaka.

Potpuno suprotno očekivanjima i bez najboljeg igrača Harryja Kanea, Tottenham je uspio proći u polufinale. City je bio apsolutni favorit, potrošili su milijune i milijune samo da ove godine dođu do naslova Lige prvaka, dok je s druge strane Tottenham potrošio točno nula kuna u dva prijelazna. Nogomet je i ovaj put pokazao da novci ne pobjeđuju, a Spursi su fascinirali velikom borbenošću i predanošću na terenu unatoč tome što nije bilo najboljeg igrača. Mauro Pochettino pravi je trenerski mag, a svoje znanje još će jednom imati priliku pokazati protiv najvećeg iznenađenja ovogodišnje Lige prvaka, Ajaxa.

Nizozemci su definitivno imali najteži put, ali su čak i najlakše došli do polufinala. Prvo su 'prebili' Real, a onda su bukvicu očitali i Juventusu te još jednom dokazali da je napad najbolja obrana. Kod njim nema povlačenja, igra se samo napad i napad, a kopljanici se nadaju da je ovo napokon njihova godina. Talentirana generacija ima priliku priliku donije Ajaxu prvu titulu u Ligi prvaka nakon 1996. godine,a no nešto će se pitati i Tottenham koji je pokazao kao čvrst kamen i najboljim ekipama na svijetu.

Kad i gdje je finale Lige prvaka 2019.?

Finale čeka Madrid, domaćin mu je 1. lipnja Atleticov velebni stadion Wanda Metropolitano.

U zadnja tri finala igrana u Španjolskoj ni jedan finalist nije bio španjolski klub. Posljednja je bila baš Barcelona, još 1986. kad je u Sevilli izgubila na jedanaesterce od Steaue 2-0 (0-0).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom