Obavijesti

Sport

Komentari 12

Barcelonina veza na Etihadu: Olmo se susreo s Guardiolom

Barcelonina veza na Etihadu: Olmo se susreo s Guardiolom
1

Olmo je upoznao Guardiolu još prije četiri godine, kad je Dinamo gostovao kod Pepova Bayerna u Münchenu, a u međuvremenu se afirmirao u sjajnog igrača i zaradio pohvale čuvenog trenera

VIDEO

Dok je Dani Olmo (21) još bio igrač mlađih kategorija Barcelone, Pep Guardiola (48) vodio je njihove seniore. No trener je napustio Camp Nouu kad je Daniju bilo samo 14 godina. Volio je Pep afirmirati igrače iz čuvene La Masije i tko zna što bi bilo da Guardiola te 2012. nije otišao iz Barcelone, a Olmo dvije godine poslije prešao u Dinamo.

Olma i Guardiolu veže i činjenica da je njegov otac Miguel (53) kao trener Terrasse igrao je protiv Guardiole, a kad je Dinamo gostovao kod Pepova Bayerna 2015., tata i sin Olmo susreli su se s Guardiolom. Miguel je s njim i popričao, a Dani, koji tad još nije bio član prve momčadi "modrih", s njim se fotografirao.

Pokretanje videa...

01:16

Putevi su im se opet isprepleli na Etihadu, gdje je Manchester City pobijedio "modre" 2-0 u drugom kolu Lige prvaka. Španjolski stručnjak burno je promatrao utakmicu u kojoj se njegova momčad jako mučila u napadu, dobio je u drugom dijelu i žuti karton zbog prigovora, a Olmo nije mogao pokazati sav talent protiv favoriziranih Engleza. Dobio je pritom i nogom u glavu od Joãa Cancela, zbog čega je nosio povez preko glave veći dio utakmice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Guardiola je pohvalio Olma na konferenciji za medije dan uoči utakmice rekavši kako nije uobičajeno što je Olmo otišao u Hrvatsku, ali da se to pokazalo savršenim izborom te da ima sjajnu radnu etiku. Susreli su se i na terenu Etihada nakon utakmice.

- Razgovarali smo o tome kako mi je u Zagrebu, u Dinamu. Poželio mi je sreću u utakmicama koje dolaze - rekao je Olmo u razgovoru za skandinavsku televiziju Viasport.

- Znali smo da će ovo biti takva utakmica, da City voli imati posjed lopte i želi da mu protivnik trči. Ali bili smo kompaktni u obrani dok nam nisu zabili. Bili smo dobri u obrani, nisu nam stvarali previše prilika. Bilo je teško osloboditi se tog pritiska - rekao je Olmo o utakmici.

Dinamu sad slijedi dvostruki program protiv Šahtara koji je pobijedio Atalantu u dramatičnoj završnici (2-1). Prvo će "modri" gostovati u Harkovu 22. listopada od 18.55, a onda će 6. studenog dočekati klub Darija Srne na Maksimiru. Atalanta će, pak, dvaput na noge "građanima".

- Znamo da je Šahtar jako dobra momčad, pobijedila je Atalantu i bit će teško protiv njih. Te dvije utakmice mogle bi odlučivati o tome tko će biti drugi, a tko treći i moramo se dobro pripremiti za njih - zaključio je Olmo, kojeg je Guardiola usporedio sa svojim talentom Kevinom De Bruyneom i sigurno će ga imati na oku u sljedećim godinama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu