Obavijesti

Sport

Komentari 30

Barcin napad je monstruozan, ali Valverdeova briga je obrana

Barcin napad je monstruozan, ali Valverdeova briga je obrana
4

Srijeda će biti jedan od onih dana kada nogometni svijet stane. Modrić protiv Rakitića, Suarez protiv Ramosa, Benzema protiv Piquea... Barcelona-Real. El Clasico. Tko će dočekati sutra!

VIDEO

Srijeda će biti jedan od onih dana kada nogometni svijet stane. Igra se El Clasico! Prva utakmica polufinala Kupa Kralja. Sutra na Nou Campu, za tri tjedna na Bernabeuu.

Neovisno u kojoj vremenskoj zoni bili i za koju momčad inače navijali, stotine milijuna nogometnih zanesenjaka nekako će već naći i načina i vremena da ta dva sata sve stave u 'stand by', da gledaju tekmu koja je u Castilli i Kataloniji svetkovina, a ni ostatak planete nije daleko od toga kad igraju Barcelona i Real.

Messi pod upitnikom, a Realu krenulo

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Po našem vremenu El Clasico će početi sutra u 21:00. Odbrojavanje traje, atmosfera već kuha, naslovnice u Španjolskoj vrište samo o tome, a dodatnih začina (nikad pa ni danas) ne nedostaje:

  1. ovo je drugi El Clasico nakon 9 godina bez dualizma Messi vs. Cristiano
  2. ovo je prvi od tri El Clasica koje ćemo gledati u mjesec dana
  3. Messi ima problema s ozljedom, ali katalonski Sport tvrdi 'Igrat će!
  4. La Liga je pomalo dosadna, Barca je +8, ali ovo je Kup: nova priča!
  5. Real na Camp Nou stiže sa 5 uzastopnih prvenstvenih pobjeda
  6. Barca u zadnjih 5 utakmica ima tri pobjede i - po jedan poraz i remi
  7. Real ima 'slučaj Isco', raskošni veznjak i trener Solari su u svađi
  8. Barca ima najbolji napad na planeti, ali obrana postaje velika briga
  9. uz Messija, kod Blaugrane zbog ozljede pod upitnikom je i Dembele
  10. Real na Camp Nou stiže u vjerojatno najboljoj ovosezonskoj formi

Što je s Barcinom obranom?

Ako se baci oko na ljestvicu Primere (1. Barcelona 50, 2. Atletico 44, 3. Real 42...) - Barca je veliki favorit. Ako se uzme u obzir da se igra na Nou Campu - Barca je veliki favorit. Ako se samo letimice pogleda broj golova u Primeri (Barca 60, Real 37) - Barca je veliki favorit. Ako se promotri ljestvica strijelaca (Messi 21, Suarez 15 ... Benzema 10, Bale 5) - Barca je veliki favorit. Posebno ako će Messi igrati, a u Kataloniji tvrde: Hoće, sigurno!

Ali...! Forma u zadnjih pet ligaških utakmica po svemu je na Realovoj strani, a u Kataloniji više ni ne kriju da Barcelonina defenziva nije na razini na kojoj bi trebala biti, a sigurno je daleko lošija nego prošle sezone.

U cijeloj prošloj sezoni Barcelona je svojem kolosalnom Nou Campu primila samo 11 golova. Ove sezone, a jedva smo ušli u drugi mjesec, Camp Nou je 'udaren' već 15 puta. Prije tri dana i mediokritetna je Valencia uspjela zavući dva komada iza ter Stegena.

Šef Ernesto Valverde vrti, kombinira. Sergi Roberto na lijevog beka umjesto Jordija Albe, vremešni Vermaelen umjesto ozlijeđenog Lengleta, nemogućnost da se nađe prava zamjena za ozlijeđenog Umtitija...

Da se razumijemo, Barcelona kroz cijelu sezonu djeluje uvjerljivije od Reala, posebno u napadu kad krenu 'monstrumi' a la Messi, Suarez i Dembele, ali pad u igri prema nazad je očit i nitko ga ne negira, a El Clasico je najposebnija od svih utakmica u kojoj i ove sezone 'krezubi' Real može odigrati iznad svih očekivanja.

Prvi od tri blistava čina

Prvi ovosezonski sraz Castille i Katalonije 28. listopada prošle godine završio je teškim gaženjem Reala: Barca je Kraljeve zgazila s 5:1, Julen Lopetegui dobio je 'pedalu', Santiago Solari preuzeo klupu Reala i Modrić & com. se pomalo dižu. Ništa spektakularno, ali Real je u pozitivnom trendu, malo topi zaostatak u Primeri i čeka da krene 'njegova' Liga prvaka.

Kako god bilo, sutra nas čeka prvi od tri El Clasica u mjesec dana!

  • 6. veljače: Barcelona-Real (Kup Kralja, polufinale)
  • 27. veljače: Real-Barcelona (Kup Kralja, polufinale)
  • 3. ožujka: Real-Barcelona (Primera, 26. kolo)

Modrić protiv Rakitića, Suarez protiv Ramosa, Benzema protiv Piquea... Barcelona - Real. El Clasico. Tko će dočekati srijedu!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.