Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Barić: Nikad nisam i nikad ne bih promijenio svih 11 igrača

None Foto: Luka Stanzl, Robert Anić/PIXSELL

U odnosu na Hapoel Nenad Bjelica je protiv Rudeša promijenio svih 11 igrača, a oni su ga potpuno iznevjerili i pošteno se izblamirali. Prednjačili su Lecjaks, Lešković, Hodžić...

Nikad u karijeri nisam napravio ovo što i Nenad Bjelica i nikad ne bih. Pa to nema nikakvog smisla. Ovih 11 igrača koje je stavio protiv Rudeša, mogao je staviti u nekoj utakmici u tjednu, primjerice, protiv Dubrave ili Kerestinca, nevažno, a ne u utakmici za bodove. Nepotrebno je izgubio dva boda, smatra Otto Barić.

Rudeš je u Maksimir stigao sa samo četiri zamjene, nije ih bilo ni za popunu zapisnika. Da stvar bude bolja, ili lakša za Dinamo, u momčadi Rudeša bilo je čak sedam igrača koji nikad nisu igrali prvu ligu. I umjesto da osvoji tri boda, Bjelica je, u odnosu na Hapoel, promijenio svih 11 igrača. Ne jednog, dvojicu, već svih 11.

- Imao je protiv Hapoela momčad koja je igrala dobro. Mogao je izmijeniti dva, tri igrača i ostaviti ovih osam koji su igrali dobro i dodati, recimo, tog malog Majera, Fiolića, pa da vidi kako oni igraju s najboljima, odnosno, kakvi su u najboljoj momčadi. Puno je logičnije da je izmijenio trojicu, pa ako Dinamo vodi, ubaciti još trojicu i vidio bi šest novih igrača i imao tri boda. Za ovu, nazovimo je B momčad, ima vremena - smatra Barić.

No, čak i takav Rudeš, sklepan od igrača posuđenih sa svih strana bio je prejak za ‘modre’, koji su se pošteno izblamirali.

- Moram sad vidjeti tko je za Dinamo, tko nije. Oni koji ne mogu igrati u ovakvoj utakmici ne trebaju mi - kaže Bjelica.

Za početak, s mjeseca se vidi da za Dinamo nije Jan Lecjaks. Svima je jasno da je daleko najslabiji igrač. Utakmica protiv Rudeša i kiksevi u obrani samo su potvrdili taj status, a uvidio je to i Bjelica koji ga je jučer poslao u drugu momčad "modrih". No on ne bi trebao biti jedini.

Varaždin: NK Varaždin i GNK Dinamo odigrali prijateljsku utakmicu | Autor: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Marko Lešković za Dinamo je debitirao u veljači 2017. i od tada nije pokazao ništa. Iako je pompozno najavljivan i solidno plaćen, u Dinamu se nikako nije snašao.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Treći igrač upitne kvalitete za Dinamo je Armin Hodžić, kojeg prati glas igrača za male utakmice. I doista, kad pogledate, Hodžić u HNL-u nije zabio gol Hajduku, a Rijeci je zabio samo jednom i u ovom trenutku je iza Gavranovića i Budimira. Potonji se protiv Hapoela pokazao kao robusan centarfor koji može primiriti i zadržati loptu. Uostalom, Budimir je prošle sezone u prvenstvu u 21 utakmici za Rudeš zabio 13 golova, dok je Armin Hodžić za Dinamo u 24 nastupa zabio tek šest.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

- Pričali su da je Rudeš promijenio momčad, da su to sve novi igrači. Jesu, ali i Dinamo je u toj utakmici imao sve nove igrače i izgubio prednost. Preozbiljno je prvenstvo da bi se bacali bodovi. Ja to nikad ne bih napravio, ima drugih načina. Lijepo bi rekao igračima: ‘Fala lepo, dečki, igrate u nekoj drugoj utakmici’ - kaže Barić.

Komentari (65)
  • Na stranu Otova razmišljanja, ali nije ni meni jasno zašto svih 11 igrača promijeni i u ligaškoj utakmici on isprobava tko je za dinamo a tko ne!? Čekaj, jesu li bili na pripremama? Ako g. Bjelica na pripremama nije uspio to dokučit onda stvarno ne znam što su oni i on tamo radili. Nisam navijač dinama, samo jedno razmišljanje sa strane.

    29. 7. 2018,   08:18
  • Ti ih nisi mogao promijeniti jer su ti uvijek falila dva igrača.

    29. 7. 2018,   07:53
  • Jooj Bariću ti bi i protiv rudeša stavio 11 obrambenih kao one godine protiv engleza...pa ona leg.rečenica Vaša : A kaj ste mislili fa bumo dobili engleze. Ova druga momčad dinama je definitivno podbacila protiv rudeša ali se ne može reći da to nisu osim par njih kvalitetni igrači. Pa tko nije gubio i igrao ovakve utakmice nije ništa ni prošao u nogometu. Pustite Bjelicu nek radi posao koji je započeo a već se novinari pobrinu za kojekakve dušobrižnike da bacaju kost u Dinamo. Neznam, što bi Bjelicu trebalo valda već smjeniti?

    29. 7. 2018,   08:52