Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Barić: Niko, kreni s Olićem, Kramarićem i Mandžukićem

None Foto: Igor Kralj/PIXSELL 5

Kramarić i Mandžukić igrali bi mi u vrhu napada, a Olića bih stavio na lijevu stranu. Neka ih Niko Kovač napadne, ne treba se bojati, kaže bivši izbornik Otto Barić...

Hrvatska je ovog časa puno bolja od Bugarske. Niko Kovač pozvao je sve najbolje reprezentativce za ovu akciju, nadam se da će od najboljih sastaviti i momčad za Sofiju, rekao je Otto Barić.

Andrej Kramarić posebno mu je drag u zadnje vrijeme.

- Pratim njega već dugo i mislim da bi trebao imati mjesta u momčadi protiv Bugarske. On ne samo da je pravi golgeter, on je pravi igrač - rekao je Barić i dodao:

- Kramarić i Mandžukić igrali bi mi u vrhu napada, a Olića bih stavio na lijevu stranu. Neka ih Niko Kovač napadne, ne treba se bojati. Želim mu puno sreće u Sofiji.

Pixsell

Ivica Olić osigurao je u Barićevu mandatu dodatne kvalifkacije za Euro u Portugalu 2004. godine. Napadač Wolfsburga ušao je na Maksimiru protiv Bugara u 46. minuti umjesto Darija Srne i tri minute kasnije zabio za pobjedu 1-0.

- Olić je još i danas jedan od najvažnijih igrača Wolfsburga, zabija i vuče klub u Bundesligi. Na visokoj razini igra dugo i još može pomoći - rekao je bivši izbornik.

Na startu kvalifikacija u pobjedi protiv Malte Olić je dobio samo 11 minuta, ušao je umjesto Marija Mandžukića. To mu je bila 97. utakmica za reprezentaciju i nije se žalio na tretman, odnosno na malu minutažu.

- To smo sve dogovorili prije nastupa, nema nikakvih problema. Nisam ljutit na izbornika i nisam nezadovoljan minutažom - rekao je Olić.

Ima 35 godina, ne misli se oprostiti i trebao bi biti jedan od važnijih Kovačevih ljudi na putu prema Euru u Francuskoj 2016. godine.

- Da, imam 35 godina, ali na testiranjima sam još među najboljima i tu sam dok mogu pomoći. U ovim godinama neću doći u reprezentaciju klatiti se - rekao je Wolfsburgov napadač.

Njegova zamjena već je tu, a ako Kovač posluša Barića, Kramarić i Olić mogli bi se naći na terenu od početka.

Rijekin napadač igra sezonu života, no najvažnije za njega je što ga izbornik poštuje i vidi kao igrača za prvih 11.

- Sretan sam što sam uopće na popisu, moram što dulje uživati u ovim reprezentativnim trenucima. Ne znam hoću li igrati, to je na izborniku, a to nije problem jer je konkurencija sastavni dio nogometa - rekao je Kramarić i nastavio:

- Od malena sam naučen na pobjede, tako ćemo se postaviti i u Sofiji. Bugari su odlična momčad, a na stadionu Vasil Levski bit će uzavrela atmosfera. Nema veze, pripremit ćemo se mi dobro na sve to.

Komentari (74)
  • Otto i Štimac kad kao veliki "stručnajaci" daju prijedloge i savjete, stomak mi se prevrne.. Bar čutite i ne idite ljudima na jetru.. Sve ste pokazali koliko znate kad ste imali priliku!

    9. 10. 2014,   14:16
  • Kramarić će bit najbolji strijelac naše repke ako odmah sada počne zabijat, a i realno kompletniji je igrač od Mandžukića...

    9. 10. 2014,   14:00
  • Ako ćemo se bojati jedne BUGARSKE onda nemamo što tražiti na Euru

    9. 10. 2014,   13:59