Obavijesti

Sport

Komentari 12

Barić: Spartak ne može ništa; Ćiro: Opasni su ko sam vrag!

Barić: Spartak ne može ništa; Ćiro: Opasni su ko sam vrag!
1

DEČKI, SAMO HRABRO! Ova generacija ima priliku ući u povijest kluba, zasjeniti sve generacije, pa čak i onu moju iz 1982. godine, rekao nam je legendarni Ćiro Blažević

VIDEO

Gotovo pola stoljeća je prošlo, generacije i generacije čekale su trenutak u kojem će s Maksimira otići znajući da će se vratiti na proljeće. Ali ne na prvenstvenu nego na europsku utakmicu.

Pogledajte specijal o tome kako je Hrvatska izgledala kada je Dinamo zadnji put igrao europsko proljeće.

Do tog osjećaja ostalo je 90 minuta i slovačka Trnava. Lagan posao, “piece of cake”...

- Ne, ne... Dinamu će biti vrlo teško, teže no ikad. Zašto? Zato što sam ja registrirao ono što drugi nisu, a to je da su Slovaci odlični! Zapamtite što vam Ćiro kaže. Odlični! Jako me strah te utakmice. Molim vas, upozorite ih da Slovaci nisu mačji kašalj - kaže Ćiro Blažević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Mene su Portugalci pokrali

Nakon prve utakmice u Trnavi baš i nismo stekli dojam da su Slovaci baš tako opasni. U drugom poluvremenu Dinamo je toliko dominirao da se činilo kao da igra protiv neke osrednje HNL momčadi.

Uostalom, kladionice su na pobjedu Dinama postavile tečaj 1,25! Usporedbe radi, na pobjedu Dinama protiv Lokomotive u nedjelju je 1,45. Eto, tako europske i svjetske kladionice vide omjer Dinama i Trnave. Ako vas zanima, tečaj na pobjedu Trnave u Maksimiru je 14.

- Dinamo može pobijediti, ali samo ako shvate da će danas protiv sebe imati ozbiljnu prepreku, protivnika koji je odlična momčad. Ovo je utakmica “biti ili ne biti”, povijesna prilika da uđu u povijest kluba, da se upišu u knjige i zasjene brojne generacije koje to nisu uspjele, pa i moju iz 1982. - kaže Ćiro.

Njegova generacija s Mlinarićem, Zajecom, Kranjčarom, Cerinom... zapela je već u prvom kolu Kupa prvaka protiv Sportinga. U Zagrebu je bilo 1-0, golom Cerina, a u uzvratu je Sporting pobijedio 3-0 i izbacio “modre”.

- Nemoj me, sine, sad na to podsjećati. Ali bili smo pokradeni od Portugalaca! Pustimo to, ajmo držati palčeve Bjelici i dečkima da ispišu povijest. Idem i ja na utakmicu biti dio povijesti. Posljednji put kad su prezimili bio sam trener u Sionu - kaže Ćiro.

Barić pao od Spartaka

I dok kod Ćire strah nadvladava optimizam, kod Otta Barića je upravo suprotno.

- Dinamo neće uprskati ovakvu šansu. To je izvrsna momčad bez zvijezda - kaže Barić.

I Otto je, kao i Ćiro, imao u Dinamu jednu sjajnu generaciju, s Marićem, Šimićem, Vidukom, Mujčinom, Cvitanovićem... No u Europi su zapeli već u 2. pretkolu Kupa Uefe. Nakon što su izbacili Tiranu, u prvom susretu u Zagrebu protiv Spartaka iz Moskve pobijedili su 3-1. Uzvrat se činio kao formalnost, odrađivanje posla.

Baš kao večeras protiv Trnave. No u uzvratu Melošjin i Alejničev zabijaju za 2-0 i Dinamov oproštaj od Europe. Barić je tad pao od Spartaka, ali ovom današnjem Spartaku, slovačkom, to neće poći za rukom.

- Ma Dinamo će pobijediti i time zaokružiti sjajnu europsku priču koja traje posljednjih tjedana. Sve je posloženo i ne vidim način na koji Slovaci mogu iznenaditi. I ne samo to, mogao bi Dinamo otići i korak dalje u Europi, ali samo uz uvjet da ždrijeb bude dobar, kao ovaj u skupini - kaže Barić.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu