Obavijesti

Sport

Komentari 45

Belgija prva u Europi izborila Mundijal i vratila BiH u život!

Belgija prva u Europi izborila Mundijal i vratila BiH u život!
1

Prije tri dana činilo se kako je Rusija gotovo nedostižna za susjednu nam Bosnu i Hercegovinu, no nakon pobjede nad Gibraltarom i poraza Grčke protiv Belgije stvari su sad puno pozitivnije

VIDEO

Belgijska nogometna reprezentacija postala je prva europska selekcija koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo u Rusiji svladavši Grčku 2-1 u nedjeljnom ogledu kvalifikacijske skupine H u Pireju te se tako pridružila domaćinu, Brazilu, Iranu, Japanu i Meksiku.

Jan Vertonghen utišao je krcati stadion Giorgios Karaiskakis u 70. minuti krasnim golom iz daljine za vodstvo Belgije, a u igru je domaćine vratio Zeca svega tri minute potom. Ipak, radost domaćih navijača ugasio je već u sljedećem napadu Romelu Lukaku.

Belgija je tako pobjegla na nedostižna 22 boda, osam više od drugoplasirane Bosne i Hercegovine dva kola prije kraja. No "zmajevi" su i sanjali takav rezultat jer su izbili bod ispred Grka u borbi za drugu poziciju koja vodi u dodatne kvalifikacije.

Izabranici Mehmeda Baždarevića svladali su u Portugalu Gibraltar 4-0 uz dva gola Edina Džeke i po jednim Kenana Kodre i Senada Lulića pa sada puno pozitivnije mogu gledati prema završnici kvalifikacija nego što je to bio slučaj nakon poraza od Cipra u četvrtak.

U završna dva kola BiH dočekuje Belgiju pa ide u goste Estoniji, dok Grčka gostuje na Cipru pa dočekuje Gibraltar.

Unatoč osmoj pobjedi u osam utakmica, rusku vizu još nije osigurala Švicarska koja je ovaj put slavila u Latviji 3-0 golovima Harisa SeferovićaBlerima Džemailija i Ricarda Rodrígueza u uatkmici skupine B.

"Krivci" za to su Portugalci koji imaju tri boda manje i koji su svladali Mađarsku u Budimpešti 1-0 zahvaljujući Andŕeu Silvi. Domaćini su od 30. minute igrali s čovjekom manje zbog isključenja Tamása Priskina.

Švicarska će u pretposljednjem kolu dočekati baš Mađarsku, koja je večeras izgubila sve nade u plasman na SP, dok će u zadnjem kolu ići na vruće gostovanje u Portugal koji prije toga, želi li zadržati šansu za prvo mjesto, treba svladati slabašnu Andoru.

Francuska se izblamirala u Toulouseu odigravši samo 0-0 protiv Luksemburga i tako je ostala samo bod ispred Švedske na čelu skupine A te četiri ispred Nizozemske. Ni tu još ništa nije riješeno...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica