Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Benko: Ako osvoji naslov, Keku treba podići spomenik u Rijeci

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Glavni razlog zbog kojeg Hajduk ne može dobiti Rijeku već pet godina je on. Sve polazi od Matjaža Keka, fascinantno je kako vodi Rijeku, kaže Leon Benko

Sve je počelo s Kekom, kad je on preuzeo klupu, Rijeka se počela dizati i pobjeđivati Hajduk pa sve ostale, prisjeća se Leon Benko uoči subotnjeg Jadranskog derbija (17 sati).

On je igrao za “bijele” baš u vrijeme kad je krenuo nevjerojatan riječki niz od pet godina bez poraza od Hajduka, odnosno 18 utakmica.

Hajduk je u istom razdoblju imao deset smjena trenera, koji Keka nisu uspijevali srušiti na čak četiri stadiona.

- Kek do u najsitnije detalje proučava sve protivnike, pa tako i Hajduk, ali njih je valjda poznavao bolje od ostalih jer je navijao za njih - nasmijao se Leon Benko, koji se također može pohvaliti zanimljivom statistikom. Zabio je na četiri od pet Jadranskih derbija, koliko je igrao za Rijeku.

- Derbiji su posebne utakmice, u koje ulaziš posebno napaljen - pojašnjava centarfor, koji jako respektira rad svog bivšeg trenera.

- Dio kredita za uspjehe pripada upravi, koja je velikim ulaganjima stvorila preduvjete za rast, ali Kekova uloga i profesionalnost su ključni. Njemu svake godine odlaze najbolji, no on ih uvijek uspije nadomjestiti, pažljivo odabere igrače koji mu donesu rezultat - rekao je Benko i dodao:

- Svaki put me iznova fascinira s koliko uspjeha Kek bira igrače. Svaka čast, zaslužio je spomenik u Rijeci ako osvoji naslov, a vjerujem da hoće...

Komentari (14)
  • Napiši ime na stopalu da znaju tko si koliko se uvlačiš u du.e Keku i upravi.

    12. 5. 2017,   21:10
  • yaba daba du

    12. 5. 2017,   18:58
  • Sve ima svoj početak i kraj pa je moguće da sutra i ta tradicija padne.Hajduk je u uzletu, Rječani polako posustaju tako da pobjeda bilih ne bi bila čudo.Hajduku igra i neriješeno, dok je Keku pobjeda imperativ.Vjerujem da Hajduk može sutra neporažen napustiti Rijeku.

    12. 5. 2017,   19:09