Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Benko slobodan igrač: U Kini nisam dobio plaću tri mjeseca

None Foto: Nel Pavletić/PIXSELL 4

ČEKA ODLUKU FIFE Nemam više nikakvih obveza prema Dalian Aerbinu. Prema propisima Fife, ako igrač ne dobije plaću 90 dana, slobodan je, kaže Leon Benko...

Leon Benko (30) u veljači ove godine spakirao je stvari i krenuo prema Kini. Potpisao je ugovor s Dalian Aerbinom. Benko je briljirao u Rijeci, bio je najbolji strijelac HNL-a, dobio je poziv u reprezentaciju... 

Izabrao je Kinu kako bi osigurao egzistenciju. Trebao je zarađivati 700.000 eura po sezoni. No već nakon šest mjeseci Benko je napustio Kinu. Prevarili su ga.

- Nemam više nikakvih obveza prema Dalian Aerbinu. Prema propisima Fife, ako igrač ne dobije plaću 90 dana, slobodan je - rekao je Leon Benko, prenosi kineska novinska agencija Xinhua.

Od šest mjeseci, Benku su platili samo tri. Kako nije dobio plaću, vratio se u Hrvatsku i samostalno trenira. 

- Ne vraćam se u Kinu. Čekam odluku Fife. Krajem rujna očekujem da će odlučiti o mom slučaju, a onda ću moći govoriti o detaljima i svemu što sam prošao - dodao je.

Komentari (77)
  • tako to obično biva kad ode neko u egzotične zemlje

    19. 8. 2014,   11:04
  • Nepotreban je Rijeci , Kramarić je trenutno najbolji napadač u HNLu , a mislim da će za koju godinu i bii poveće ime u Europi a Benku je 30 godina , jedino može poslužiti kao joker igrač.

    19. 8. 2014,   10:51
  • ha ha ha ,,, svi riječani su ga se odrekli a trpali su ga u repku (kao najboljeg igrača na svijetu itd itd ).

    19. 8. 2014,   13:04