Obavijesti

Sport

Komentari 40

Benko ušao s klupe i golom donio Rijeci tri boda u Zadru

Benko ušao s klupe i golom donio Rijeci tri boda u Zadru
4

U 89. minuti Zadar je imao veliku priliku za osvajanje boda nakon greške obrane Riječana, ali je Želimir Terkeš s nekoliko metara pucao glavom i pogodio stativu

VIDEO

Bitna nam je ova utakmica jer u ligi 10 se bodovi moraju skupljati kontinuirano, rekao je trener Rijeke Matjaže Kek uoči gostovanja u Zadru u četvrtom kolu Prve HNL. Riječani su na kraju potpuno zasluženo pobijedili 2-1.

Prvo veliko uzbuđenje na Stanovima gledatelji su vidjeli u 21. minuti kada je Sharbini snažnim udarcem s 15-ak metara pogodio prečku. Zadar se tada spasio, ali osam minuta kasnije ništa im nije moglo pomoći. Pokrivač je ubacio s desne strane, a Lešković je bio najviši u skoku i lijepo je glavom pogodio za vodstvo Rijeke 1-0.

Rijeka je potpuno dominirala u prvom poluvremenu, ali na odmor su otišli samo s jednim golom prednosti. U nastavku je Zadar zaigrao bolje, a nagrada je stigla u 58. minuti kada obrana Rijeke nije stigla na vrijeme očistiti loptu iz svog šesnaesterca. Lopta je došla do Ivančića koji s 15-ak metara pogađa dalji kut golmana Rijeke.

Rijeci je tri boda donio najbolji strijelac momčadi Leon Benko koji je u igru ušao u 57. minuti, a gol za tri boda zabio je u 76. minuti. Kvržić se u šesnaestercu Zadra izborio za jednu loptu i dao ju za Benka kojem nije bilo teško zabiti iz blizine u prazan gol.

U 89. minuti Zadar je imao veliku priliku za osvajanje boda nakon greške obrane Riječana, ali je Terkeš s nekoliko metara pucao glavom i pogodio stativu.

- Kad smo ja i moj kolega ovako mokri, onda vam je jasno kako je bilo igračima na terenu. Kad si u ritmu Europe, ovakve se utakmice dobivaju na ovakav način. Zadovoljan sam. Čestitam mojim igračima i domaćinima na korektnoj borbi. Tri boda su najvažnija, nisu ovo utakmice za umiranje u ljepoti. Mogli smo i ranije završiti i ranije cijelu priču, ali dobro. Okrećemo se Europi, ovo je za mene završena priča - rekao je Kek nakon pobjede.

Nakon četiri kola Rijeka ima osam bodova, dva manje od vodećeg Dinama, dok je Zadar na osmom mjestu s tri boda.

Remi Žiline

Rijeka će u četvrtak u uzvratnoj utakmici 3. pretkola Europske lige u Slovačkoj braniti 2-1 prednost s Kantride protiv Žiline koja je večeras odigrala 3-3 kod Banske Bystrice.

Žilina je nakon prvih 45 minuta imala vodstvo 2-0 golovima Akakpoa i Belloa. Domaćini su se vratili golovima Brasena i Povazaneca. Novo vodstvo Žilini u 77. minuti donio je Mabouka, ali samo minuti kasnije konačnih 3-3 postavio je Slancik.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu