Obavijesti

Sport

Komentari 4

Benković je iznenadio: Uzor mi nije Lovren, već njegov suigrač

Benković je iznenadio: Uzor mi nije Lovren, već njegov suigrač
1

Za mene je Van Dijk sada najbolji branič na svijetu, jako sam ponosan kada me se uspoređuje s njim. To mi je potvrda da radim dobar posao, no i dalje sam daleko od te razine, kaže Filip Benković

VIDEO

Filip Benković jučer je osvojio prvi trofej sa Celticom! U finalu Betfred kupa njegova momčad s minimalnih 1:0 bila je bolja od Aberdeena i tako stavila novi pehar u bogatu klupsku riznicu.

Škotski mediji tim su povodom intervjuirali hrvatskog braniča, a u samom uvodu su istaknuli kako mu je ovo praktično prvi osvojeni kup jer je u dresu Dinama imao - neznatnu minutažu! Naime, Big Ben je finale protiv Slaven Belupa 2016. odgledao s klupe, a 2017. protiv Hajduka ušao tek u 90. minuti.

No, jučer je odigrao svih 90 minuta u kojima je odradio dobar posao te je njegova momčad netaknute mreže došla do naslova osvajača Betfred kupa.

Scottish League Cup Final - Aberdeen v Celtic

Hrvatski branič u razgovoru za Herald Scotland istaknuo je kako mu je upravo bivši branič Celtica, Virgil van Dijk, postao novi uzor i tako iznenadio odgovorom obzirom da je odabrao nizozemskog braniča ispred njegovog partnera u obrani - Dejana Lovrena!

- Jako sam ponosan kada me se uspoređuje s Van Dijkom. To mi je potvrda da radim dobar posao. No, i dalje sam daleko od njegove razine. Zato stalno gledam njegove utakmice kako bih jednog dana bio na tom nivou. Njegov nogometni put bio je idealan i sretan sam što idem sličnim smjerom. Važno je ostati strpljiv, skroman i nastaviti raditi naporno" - rekao je Benković o nizozemskom braniču koji je bio u Celticu od 2013. do 2015. kada je otišao u Southampton.

A Van Dijk i hrvatski stoper već su se susreli kada su u sklopu Europske lige dvije utakmice odigrali Celtic i Dinamo.

- Sjećam ga se iz vremena kada je igrao u Celticu jer u Hrvatskoj možete pogledati puno njihovih utakmica. Gledao sam ga i na YouTubeu. U dvije godine u Škotskoj puno je napredovao i za mene je sada najbolji branič na svijetu.

Postoje li izgledi da se vrati u matični Leicester već u siječnju?

- Čuo sam se s trenerom Puelom i rekao mi je da bi me možda vratio ako bi se nekoliko igrača ozlijedilo. Ipak, nadam se da ću ostati ovdje do kraja sezone jer kao i svaki igrač želim osvajati trofeje!

Sigurno je kako bi to voljeli i navijači Celtica kojima je već sada ušao pod kožu, a dodatne simpatije pobrao je nakon pobjede u Trondheimu prošlog četvrtka kada je - plesao pred navijačima!

- Možda i nastavim plesati... I ubacim još koji novi korak! Nikad se ne zna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
UŽIVO Real - Bayern 2-1: Čudo u Madridu, Real blizu finala LP-a
LIGA PRVAKA UŽIVO

UŽIVO Real - Bayern 2-1: Čudo u Madridu, Real blizu finala LP-a

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu