Obavijesti

Sport

Komentari 0

Berba medalja: Braća Kvesić se u Španjolskoj bore za bronce

Berba medalja: Braća Kvesić se u Španjolskoj bore za bronce
1

U subotu treba dati sve od sebe i uzeti tu broncu. Svaka medalja je vrijedna, naglasio je Ivan Kvesić, kojeg u završnom susretu za brončano odličje očekuje Francuz Farouk Abdesellem.

VIDEO

Braća Kvesić u subotu će se boriti za brončanu medalju u poluteškoj, odnosno teškoj kategoriji na 54. EP-u u karateu, koje se održava u španjolskom gradu Guadalajari. 

Ivan je u 1. kolu bio slobodan, u nastavku je uslijedio dvoboj s finalistom iz Madrida s prošlog SP-a koji tada nije odigran zbog ozljede ukrajinskog natjecatelja. Zbog toga je Ivanu posebno stalo pobijediti Valerija Čobotara u meču 2. kola Guadalajare u čemu je i uspio, ostvarivši pobjedu s 3-1. 

- Imam konačnu potvrdu zlata sa Svjetskog prvenstva. Zbilja sam imao težak ždrijeb sa suparnicima koji mi nikako ne odgovaraju - rekao je aktualni svjetski prvak i europski vice-prvak iz Novog Sada u kategoriji do 84 kg, ali time i učvrstio važnu prednost ispred ukrajinskog natjecatelja u borbi za Olimpijske igre u Tokiju.

U Guadalajari je uspješnu seriju nastavio pobjedama protiv Merisa Muhovića iz BiH s 3-0 te Makedonca Berata Jakupija s 2-0, protivnicima od kojih je u posljednje vrijeme znao i gubiti. U polufinalu ga je, međutim, zaustavio Bjelorus Anton Isakau s minimalnih 1-0, a s njim je pak imao četiri pobjede u isto toliko dosadašnjih susreta. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- U subotu treba dati sve od sebe i uzeti tu broncu. Svaka medalja je vrijedna - naglasio je Ivan Kvesić, kojeg u završnom susretu za brončano odličje očekuje Francuz Farouk Abdesellem. 

Protivnik Anđela Kvesića u borbi za broncu bit će Gruzijac Gogita Arkania. Samo su četiri sekunde dijelile Anđela Kvesića od polufinala kategorije + 84 kg. I on je na startu bio slobodan, potom je uzvratio Rusu Aleksanderu Pšenicinu koji je poveo, ali na kraju izgubio sa 4-2. U nastavku Anđelo je svladao i Portugalca Filipea Reisa s 1-0.

U četvrtzavršnici Srbin Slobodan Bitević poveo je 1-0, Anđelo preokrenuo i poveo 2-1. Time je  Bitević izgubio prednost osvojenog boda u slučaju neodlučenog ishoda, odlučilo bi sudačko preglasavanje. Međutim, Kvesić je zaustavio sve napade srpskog predstavnika i dalje vodio 2-1, a u završnim sekundama obojica natjecatelja imali su po tri opomene i stigli na prag diskvalifikacije. U tim trenucima naš natjecatelj nesvjesno je izašao s tatamija i diskvalifikacijom je Bitević izborio polufinale. Poslije i finale pa je Anđelo vrlo ozbiljno shvatio večernji repasaž.

- Imao sam sve u svojim rukama, nažalost, četiri sekunde prije kraja napravio sam pogrešku... Večeras bi trebalo to nadoknaditi u repasažu -  razočaran je nakon još jednog nesretnog četvrtfinalnog poraza bio Anđelo Kvesić. Večer je, međutim, bila nešto sasvim drugačije. Mudro i strpljivo Anđelo je gradio put do pobjede. Jedan bod bio je iznimno vrijedan u okršaju s Norvežaninom Ismailom Bellemkhannateom (1-0). 

Boran Berak ostao je nadomak medalji u kategoriji do 67 kg. Na startu je bio slobodan, potom uvjerljiv nad Nizozemcem Idarom Wederfoortom 5-2 i Davidom Kuhnom 4-1, ali je Nijemac u posljednjoj sekundi zaradio i diskvalifikaciju zbog četvrte opomene. Nakon 1-1 protiv Crnogorca Marija Hodžića u četvrtfinalu, Berak je četvrtfinalni dvoboj izgubio sudačkim preglasavanjem 5-0, a potom i minimalno u repasažu sa znatno iskusnijim Mađarom Martialom Yvesom Tadissijem 3-2. 

"Kakve sam samo šanse propustio", sa suzama u očima kratko je komentirao Berak.

Od ostalih naših najbliže medalji bila je Alessandra Hasani u kategoriji do 55 kg. Dva puta je na prednost prvog osvojenog boda eliminirala Grkinju Elli Arapoglou te Talijanku Lorenu Busu (1-1), a onda je uslijedio potpuno neočekivani četvrtfinalni poraz u susretu u kojem je bila favorit protiv predstavnice Škotske Amy Conell (0-2). 

Još više neočekivan bio je poraz Enesa Garibovića na startu natjecanja u kategoriji do 75 kg. Nakon što je bio slobodan u 1. kolu, izgubio je od malo poznatog Litavca Remigijusa Jurgilaitisa 4-3.

Ana Marija Bujas-Čelan (+68 kg) izgubila je od Ukrajinke Anastazije Stepaško 2-0. U posljednjim trenucima polufinala Stepaško je izgubila, a naša karatistica zbog toga nije dobila novu prigodu u repasažu.

Dino Povrženić (-60 kg) pobijedio je Šveđanina Farida Ahmadija 1-0 (u posljednjim trenucima diskvalifikacija zbog četvrte opomene), a potom je poražen od Crnogorca Nenada Dulovića s 2-0.  

Kod djevojaka Ana Lenard (-61 kg) s Francuskinjom Gwendolline Phillipe završila je dvoboj bez bodova (0-0), a sudačkim preglasavanjem 5-0 u konačnici ostala bez nastavka turnira. Ines Grdenić (-50 kg) izgubila je od Talijanke Lallo Viole s 3-0, a Sadea Bećirović (-68 kg) ispala od Ruskinje Viktorije Isaeve s 2-0. 

U pojedinačnim katama turnir se održao prema novom sustavu bodovanja, bez dosadašnjih zastavica, odnosno sudačkih odluka na taj način. Tomislav Stolar na kraju -15,  ispao je u osmini finala, a Vlatka Kiuk osvojila je 21. mjesto. 

Drugog natjecateljskog dana slijede ekipna natjecanja u katama i borbama u obje konkurencije. Ukupno sudjeluje više od petsto seniora iz 51 zemlje, a EP u Španjolskoj traje do nedjelje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida